2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Tovább vergődik a (hazaáruló) Ujhelyi-Tordai duó: most a Népszabadságért sírnak

Ujhelyiék az osztrák hatósághoz fordulnak.

 

Az MSZP az osztrák hatóságokhoz fordul a Strache-ügy magyar vonatkozásai miatt, hogy kiderüljenek Heinrich Pecina és Orbán Viktor "közös bűnös üzelmei" - jelentette be Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint Heinz-Christian Strache, lemondott osztrák alkancellár a nyilvánosságra került ibizai felvételen Heinrich Pecinát egy olyan befektetőnek nevezi, aki az elmúlt tizenöt évben minden magyar lapot „megvett és előkészített Orbánnak”, illetve arról is beszél, hogy a magyar miniszterelnökéhez hasonló médiakörnyezetet akar.

Ujhelyi István – aki a Népszabadság egykori, Bécsi úti székháza előtt tartotta sajtótájékoztatóját – kiemelte: a magyar nyilvánosságnak joga van tudni, hogy Heinrich Pecinának és Orbán Viktornak milyen kapcsolata volt, Pecina milyen megegyezéseknek és

„bűnös alkuknak” köszönhetően záratta be a Népszabadságot, illetve vásárolta fel és készítette elő Orbánnak a sajtópiac egy jó részét.

Az MSZP EP-képviselője közölte: azért az osztrákokhoz fordulnak az ügyben, mert az MSZP nem bízik a magyar hatóságokban, és tisztában van azzal, hogy a magyar Országgyűlés kétharmados „fideszes gépezete” és Polt Péter legfőbb ügyész sem lesz hajlandó vizsgálatot folytatni.

Közölte azt is: felvették a kapcsolatot testvérpártjukkal, az osztrák szociáldemokratákkal, akikkel közös politikai és büntetőjogi lépéseket tesznek majd.

Arra a felvetésre, hogy az osztrák belügyminiszter szerint azért hozták most nyilvánosságra ezt a pár évvel ezelőtti felvételt, mert gyengíteni akarták a bevándorlásellenes politikát, Ujhelyi István azt mondta: nem erről van szó, itt az Európa-pártiak küzdenek az

„Európa-ellenes, maffiamódszereket alkalmazó és egyre inkább orosz érdekekből történő politikai mozgásokkal” szemben.

Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a Strache-botránynak köszönhetően ma egész Európában arról van szó, miként „orbanizálják” orosz pénzből a médiát. Közös érdeknek nevezte az európai médiatermékek valódi tulajdonosainak feltérképezését, hogy ne lehessen „elpecinázni” különböző újságokat és tévécsatornákat.

Hangsúlyozta: az EP-választás tétje az is lesz, hogy meg tudják-e védeni Európát az orosz befolyástól, attól, hogy az Európa-ellenes szélsőjobboldali populisták orosz pénzből lenyúlják az európai médiatermékeket.

Forrás: Demokrata

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató