2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Olaszország: egy marokkói férfi felgyújtott egy rendőrségi épületet „bosszúból”, 2 halott,18 sebesült

Olaszország, 2019.május 21. - Két ember meghalt, 2 súlyosan megsebesült, 16-an pedig füstmérgezést kaptak egy szándékos gyújtogatás után Modenához közel, mely robbanásokat okozott egy épületben, valamint az abban lévő lakásokban.

A két áldozat, egy 84 éves olasz és egy 74 éves idős ápoló, ukrán nő. Az elkövető egy fiatal marokkói férfi aki illegális migránsként tartózkodott Olaszországban és miután már ki lett utasítva régen ki kellett volna toloncolni. Az országba érkeztekor 16 évesnek, fiatalkorúnak mondta magát, de az orvosi vizsgálatok bebizonyították, hogy hazudik. A marokkói bosszúból gyújtogatott.

Hajnal 3 órakor hatolt be a rendőrségre az ablakon keresztül, a rendőrséget hibáztatva a kiutasításáért, majd egy golyóálló mellényt és egy mobilt ellopva több bútort meggyújtott.

A fiatalembert gyorsan letartóztatta a csendőrség: időközben a lángok már elterjedtek az épület földszintjén lévő összes szobában, sűrű füst keletkezett, amely az épület első és második emeletén található kilenc lakást is elárasztotta.

Az elkövető már ismert volt egyéb bűncselekmények miatt a rendőrség előtt.

„Egy fiatal észak-afrikai bevándorlót letartóztattak a Mirandolai rendőri állomást elpusztító tűzért” - mondta Matteo Salvini belügyminiszter.- Két halott, tucatnyi sérült. ""Felejtsük el a kikötők megnyitását (a migránsok mentőhajóinak)."Az illegális bevándorlás megszüntetése Európában és Olaszországban erkölcsi kötelesség: mindannyiuknak haza kell mennie."

Tóth József - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató