Vadhajtások

Utolsó hétre az MSZP elővette a csodafegyverét: Bangónét

A kampányfinisben előkerült a 3 millió magyart lepatkányozó Bangóné Borbély Ildikó.

Hosszú idő után ismét életjelet adott magáról a mintegy hárommillió magyar embert lepatkányozó Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselő. Miután az utóbbi idők egyik legnagyobb belpolitikai botránya robbant ki nyilatkozata miatt, a háttérbe vonult, és teljesen elzárkózott a médiától – egészen tegnapig. Úgy tűnik, az MSZP-s politikus komolyabb következmények nélkül dolgozhat tovább, büntetlenül patkányozhatta le a Fidesz-szavazókat.

A patkányozós nyilatkozatát követően Bangóné Borbély Ildikó egyetlen egy bejegyzést sem tett közzé közösségi oldalán, ami az addigi aktivitását figyelembe véve erősen jelzésértékű volt. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy április 29-e óta állt a Facebook-oldala, tegnap azonban megtört a jég, és

a patkányozó szocialista politikus teljes erőbedobással szállt be a kampányba. 

Egy nap alatt ugyanis három poszttal is jelentkezett: megosztott egy videót Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő, és Tordai Bence párbeszédes képviselő sajtótájékoztatójáról, a szocialisták szombati kongresszusáról, valamint egy közös kampányanyagot. A dolog több szempontból is érdekes:

  • Bangóné Borbély éppen a kampány utolsó hetében aktivizálta magát,
  • feltehetően azért, mert úgy gondolta, hogy egyrészről mostanra elült a botrány, másrészről a finisben nem sokan fognak foglalkozni a visszatérésével,
  • mindennek pedig van egy olyan üzenete is, hogy az MSZP nem engedte el a taktikázó politikusának kezét, továbbra is számítanak rá.

Mindebből pedig az következik,

hogy Bangóné Borbély komolyabb következmények nélkül megúszta botrányát.

Mint ismert, Bangóné Borbély az ATV-nek arra a kérdésére, hogy miért nő folyamatosan a Fidesz támogatottsága, úgy válaszolt, hogy sok a patkány az országban. A szocialista politikus ezzel a kijelentésével mintegy 3 millió magyar embert patkányozott le.

Hatalmas botrány lett a szavaiból, azonban a szocialisták ennek ellenére nem hagyták abba a gyűlölködést, és egy újabb patkányozós videót töltöttek fel hivatalos Facebook-oldalukra, amit később levettek. Az anyagba egy kommentelőt idézve azt vágták be, hogy “szükség van az irtásra, főleg a Lendvay utcában és környékén”. Mint ismert, a Fidesz székháza a Lendvay utcában található. A Fidesz nem hagyta szó nélkül a történteket, és országos tájékoztató kampányba kezdett a szocialista gyűlöletkeltés ellen.

Forrás: Origo