Vadhajtások

Helyzetjelentés Párizsból

Tóth Lajos a Facebookon osztotta meg párizsi “élményeit”…

Sziasztok!

Mint azt sokan tudjátok kint vagyok Párizsban a Roland Garros teniszversenyen. Sajnos én is elkövettem azt a hibát, hogy a legolcsóbb szállásra lecsaptam a Booking.com-on anélkül, hogy körülnéztem volna hova fogok költözni. 20 Euróban került 1 éjszaka ami nagyon olcsó volt. Nos közben kiderült, hogy a környék Párizs legveszélyesebb környéke a Barbes metrómegállóval szemben található. Annyit kell tudni erről a helyről, hogy az Afrikából ideáramlott migránsok itt élnek a környező utcákon sátrakban és nagyon veszélyesek.

Azzal a taktikával próbálják meg ellopni az értékeinket, hogy megállítanak valamilyen apró ürüggyel pl: Mennyi az idő stb.. Miután megálltál, hogy megnézd az időt kb 10-en körbeállnak és ha nem adod át az értékeidet akkor megölnek kíméletlenül, gondolkodás nélkül.

Valószínű, hogy az alábbi videón is ezt történt amit én készítettem a hostelem ablakából. 3 embert megkéseltek, amiből az egyiket berakták egy mentőautóba, neki van esélye túlélni. A másik kettőt viszont zsákokba csomagolták és elszállították.

A rendőrök, katonák, mentősök, helyszínelők 20 perc a gyilkosság után már ott is hagyták a tett helyszínét, a vértócsát az utcán, a halottak sapkáját, kabátját stb.. és visszaállt az élet az utcán. A hostelban egy srác azt mondta nekem, hogy ezen a környéken hetente több embert ölnek meg. Nem keresik a tetteseket a rendőrök, egyszerűen becsomagolják a hullákat, feldobják egy kocsira és továbbállnak a következő utcába összeszedni a többi hullát. Még csak helyszínelés sem történik annyira mindennaposak itt a gyilkosságok, az élet velejáró dolgai.

Ha bármelyik kedves ismerősöm úgy dönt, hogy kilátogat Párizsba akkor kerülje el a Barbes, La Chapelle és a Stalingrád metrómegállók környékét mert itt ha megtámadják az embert senki sem fog a segítségünkre sietni. Ha 40 Euro alatt foglalsz hostelban szállást Párizsban egy éjszakára akkor ott valami nincs rendben. Párizs nagyon veszélyes, és nincs közbiztonság azokon a helyeken amiket a legtöbben meg tudunk fizetni.

Amúgy a Roland Garros szuper majd dobok fel videókat később