2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Gyávák, megalkuvók - Bohóc Puzsér letépte a Jobbik és az LMP fejét

Független jelölt vagyok, a programomon kívül nem kínáltam és nem kértem semmit sem a Jobbiktól, sem az LMP-től

– jelentette ki szerdai, Márki-Zay Péterrel közös hódmezővásárhelyi fórumán Puzsér Róbert független, de a Jobbik és az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.

Puzsér szerint az ő célja az volt egy együttműködéssel, hogy identitást adjon a két, szerinte identitását vesztett pártnak. Ez a kísérlete azonban – ahogy fogalmazott – „semennyire sem sikerült”. Szerinte a Jobbik és az LMP „ugyanazt a gyáva, megalkuvó politikát folytatták, mint amit addig”. Beszámolt arról is, hogy a két párt vezetése részéről folyamatos volt rajta a nyomás, hogy ne kritizálja a DK-t és a Momentumot.

Puzsér úgy látja: a Jobbik és az LMP ugyanazt a gyáva, megalkuvó politikát folytatják, mint az általa „a baloldal rendszerpártjainak” nevezett MSZP és DK, mindössze hangosabban, meggyőzőbben akarták szidalmazni a Fideszt.

Hibának nevezte, hogy a Jobbik és az LMP politikusai a parlament lépcsőjén odaálltak Gyurcsány Ferenc mellé, amikor az ellenzéki képviselők esküt tettek, majd ők maguk nem mondták el az eskü szövegét, hanem „álltak, mint a hülyék”. Szerinte a két párt vezetői négy évig biztosított egzisztenciát reméltek annak fejében, hogy beállnak Gyurcsány és az MSZP mellé szidalmazni a Fideszt „sokkal kevésbé meggyőzően és sokkal kevesebb sajtótámogatással”.

Puzsér Róbert szerint ő jelezte a két párt vezetőinek, hogy az általuk célul tűzött centrum „így nem fog megképződni”, csak akkor, ha „határozottan, keményen  ütnek jobbra és balra is”, ellenkező esetben ezt a centrumot „a fideszes és a balliberális network le fogja darálni”.

https://youtu.be/A94zR9Rs0rk

Puzsér úgy látja: a két párt képtelen volt ellenállni ennek a nyomásnak, aminek az az oka, hogy ezek a pártok meg akarták úszni a politizálást. Most a Jobbik és az LMP azt eszi, amit főzött – értékelt Puzsér, aki példaként hozta fel, hogy javasolta a két pártnak, hogy kezdeményezze a budapesti parkolási botrány kivizsgálására parlamenti vizsgálóbizottság létrehozását, ám ebből nem lett semmi.

A két párt EP-választási eredményét Puzsér úgy értékelte: ez jár a megúszásért, a 2 százalék, illetve a 6 százalék - írta meg az ATV.

A beszélgetés során Puzsér az MSZP-t a Fidesz másodosztályának, az LMP-t viszont az MSZP másodosztályának nevezte.  Szerinte a Jobbik és az LMP végzetes mértékben hozzárothadt a mai magyar közállapotokhoz.
Forrás: ATV
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató