2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Magyargyűlölő kijelentésekért ítélte el a bíróság a HVG publicistáját

Hosszú évek óta sorjázhatta a gyűlölködő publicisztikáit következmények nélkül a HVG fenegyerek szerepbe törekvő gyurcsányista szerzője, Tóta W. Árpád. Úgy tűnik azonban, hogy csak eddig, mivel két magyar magánszemély megelégelte a dolgot, és feljelentették az emberi méltóságuk megsértéséért. A bíróság elsőfokon a sértő kifejezések eltávolítására, valamint sérelemdíj és a perköltség megfizetésére kötelezte a magyargyűlölő közírót.Tóta W. Árpádnál nem újdonság, hogy elgurul a gyógyszer, nem jellemző rá, hogy visszafogná magát, amikor alkalma nyílik gyalázni a magyarokat. Azt nem tudni, és most sem derült ki, hogy ilyenkor idegengyűlölet vezérli, mert nem tekinti magát magyarnak, vagy valamiféle kóros öngyűlölet vesz erőt rajta, mindenesetre immár bírósági ítélete van róla, hogy elvetette a sulykot. A 2018. november 7-én megjelent Magyar ember nem lop, csak kalandozik című cikkében annyira szeretett volna nagyot mondani a kormánnyal szembeni végtelen haragjában, hogy a „büdös magyar migránsok” és „magyar banditák” jelzős szerkezetekkel illette azt a népet, amelyhez elvileg ő is tartozik. A bíróság május 30-i ítélete szerint Tóta W. valóban megsértette a felperesek emberi méltóságát, mert a kifejezései egy egész népre, egy egész közösségre vonatkoznak sértő, megbélyegző értelemben.
Érdemes elolvasni, micsoda nedvesedő kéjjel ír a magyar sereg augsburgi csatavesztéséről:
Árpád fejedelem sem állította hadbíróság elé az Európát végigfosztogató vitézeit, hanem kitüntette őket. A rablást, gyújtogatást és erőszakot – “kalandozást” – pedig nem jogi határozatok állították le, hanem az augsburgi csata. Ott az történt, hogy a büdös magyar migránsok ugyan váltig állították, hogy ők bűncselekmény hiányában, sőt mellőzésével dúlják éppen a falvakat és kolostorokat. Ám az európai lovagok telibe szarták az ő játékszabályaikat és illiberális világképüket, és seggtől szájig beléjük állították a pallost. Ezután a magyar banditák bátran hazaszaladtak, és elújságolták, hogy kurva nagy verés jár most már a kalandozásért.

MINEK IGAZAT ÍRNI? A LÉNYEG, HOGY GYŰLÖLHESSE A MAGYAROKAT

Tóta W. annyira imád mindent, ahol magyarokat kudarc ér, hogy magasról tesz az igazságra, és alaposan kiszínezte a történetet. Egyrészt lemigránsozni egy hadsereget rögtön arra vall, hogy felháborodásában teljesen elborította az agyát valami, aminek nem kellett volna. Másrészt az európai lovagok nem állították sehova a pallosukat, a magyar sereg vesztét a bajor népfelkelés kaszákkal érkező parasztjai okozták. Tóta W. Árpád viszont valószínűleg túl sokat játszott a Diablóval, ha olyan képekre izgul, mint a valakibe seggtől szájig beleállított pallos. A bíróságon persze bevetette a publicista a szokásos Csubakka-védelmet, és arra hivatkozott védekezésül, hogy nem gondolta ő azt komolyan, hiszen nem a politikai közbeszéd stílusával foglalkozott a cikke, hanem a nyomozó hatóságokkal kapcsolatos kritikáját fogalmazta meg. Mondjuk a cikk kifogásolt része éppen politikai tartalmú volt, meg hát amúgy is sokatmondó, hogy Tóta W.-nek akkor is magyargyűlölő gondolatok villannak be a fejébe, amikor mindössze ironizálni akar. A bíróság viszont nem értékelte ezt a magasröptű szellemességet, és 400 ezer forint sérelemdíj, valamint 176.400 forint perköltség megfizetésére kötelezte a HVG szerzőjét – egyelőre nem jogerősen. Az ítélet szerint a sajtó felelőtlenségét eredményezné, ha a bíróság csak azért ismerne el jogszerűnek bármilyen sértő nyilatkozatot, mert iróniára hivatkozik az alperes.Forrás: Pestisracok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató