2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Márki-Zay Facebookján keményen szaglássza Gyurcsányt a kígyót

Márki-Zay Péter nagyon megijedhetett a hétvégi választási eredmény láttán. Az ijedtség érthető, hiszen az általa vezetett Hódmezővásárhelyen is közel 50 százalékot ért el a Fidesz, a Márki-Zay megválasztásában komoly szerepet játszó, és a közelmúltig a hódmezővásárhelyi polgármestert ezerrel támogató Jobbik pedig összeomlani látszik, és Hódmezővásárhelyen is csak 8 százalékot ért el. Annál többen szavaztak viszont itt is a Momentumra és a Gyurcsány-pártra. Így könnyen előállhat az a helyzet, hogy az ellenzék új vezető erőinek cikivé válik az egyre több botrányt felhalmozó Márki-Zay család, és kihátrálnak a polgármester mögül. Így Márki-Zay máris hatalmas és átlátszó törleszkedésbe kezdett Facebook-oldalán Gyurcsányék valamint a Momentum felé, hiszen most már az ő jóindulatukon múlik, hogy lesz-e Márki-Zay mögött összefogás.
Rendkívül megnyugtatóak éppen ezért Gyurcsány Ferenc hét eleji bölcs nyilatkozatai, amikben a már létrejött megegyezések megerősítésére és nem felrúgására buzdít, ezt a tanácsot kérem minden város, település fontolja meg bölcsen– írja a kedveskedő mondatokat új mentora felé Márki-Zay Péter Facebook-oldalán.
A hódmezővásárhelyi polgármester komolyan megijedhetett a hétvégi EP-választás eredményétől, ami érthető, hiszen amellett, hogy az általa gyűlölt Fidesz közel 50 százalékos eredményt ért el városában, még a mögötte álló, és őt ezerrel támogató Jobbik is csúnyán leszerepelt Vásárhelyen is.
A fenti eredmény komoly tanulsága az is lehet, hogy az alföldi városban is átrajzolódott az ellenzéki térkép, és most már a Gyurcsány-párt és mögötte a Momentum a legnépszerűbb ellenzéki erők.Így Márki-Zay kénytelen lesz a Jobbik pártvezetése után új mentor után nézni, és őket az alkalmasságáról meggyőzni, hiszen az ellenzék új vezetői – a Momentum és a DK – könnyen meglehet, hogy cikinek találják, és kihátrálnak a számtalan botrányba keveredett városvezető mögül.Ami, valljuk be, érthető lépés volna.Ezért Márki-Zay nem pazarolta az időt, és máris bősz udvarlásba kezdett Gyurcsányék és a Momentum felé, és a fenti mondatokon túl, így lobbizik maga mellett – alig átlátszóan – a beijedt polgármester:Ezért fontos, hogy ŐSSZEL NE PÁRTSZEMPONTOK ÉRVÉNYESÜLJENEK, hanem a tisztességes hazafiak összefogása, minden településen és minden képviselői körzetben a legalkalmasabb, győzelemre leginkább esélyes (gyakran pártonkívüli) jelöltet indítsa közösen a helyi ellenzék– írja Márki-Zay.Majd lezárásként a Momentumot is megnevezi a hódmezővásárhelyi polgármester:„Köszönöm ehhez Gyurcsány Ferenc, valamint a Momentum, és a most talán csalódott, de az összefogáshoz továbbra is ugyanúgy szükséges többi ellenzéki párt szimpatizánsainak támogatását!”   Forrás: Origo
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató