Vadhajtások

A “wir schaffen das” hazugság a Harvardon

Georg Spöttle írása:

Mutti Merkelt éltették és díszdoktorrá avatták a Harvard Egyetemen, ahol mást sem csinált, mint Donald Trumpot ekézte beszédjével, ami természetesen hatalmas sikert aratott a liberális diákság és a tanári kar körében.

Sikerült úgy előadni a republikánus politikát kritizáló beszédét, hogy közben egyszer sem mondta ki Trump nevét.

Persze a klímavédelem és a kereskedelmi vámok voltak a beszéd vezető tematikái. A 20.000 hallgató 30 alkalommal szakította meg tapssal a kancellár beszédét.

Fő üzenet volt még a tolerancia, a “másság” elfogadása és persze a bevándorlás is.
Persze ha elemezzük kicsit a beszédet egész mást kapunk: pl., ott van a “mindenki házassága”, amely igazából szembe megy a német alkotmánnyal. Merkel sem akarta a törvényt, ám az SPD és a Zöld-párt nyomására kénytelen volt engedni. A kiszállást az atomenergiából Merkel még elhúzta volna egy pár évig, mivel ő is tudja, hogy a barnaszénre való visszaállás mennyire környezetkárosító. Viszont az ellenzék és a liberális sajtó nyomása túl nagy volt rajta.

“Wir schaffen Das?”

Hát nem oldottuk meg, sőt…

A mondat és a nyitott határok politikája persze mega PC a liberálisoknak, csak pont ezért gyűlölte meg sok millió német Merkelt és kabinetjét. Az elmúlt 5 évben a CDU/CSU több, mint 11 millió szavazót vesztett.
Az, hogy az AfD a harmadik erővé nőtte ki magát Németországban szintén Merkel politikájának köszönhető.

Persze ez nem zavarja az USA liberálisait és Merkelt egyenesen Trump elnök ellenpólusának titulálták.

Az, hogy Trump elnök 4 millió munkahelyet teremtett, hogy cégek visszahozták a termelést Kínából, hogy végre egy elnök kiáll a határvédelemért és az országa jólétéért, valamint a nemzet biztonságát tekinti a legfőbb értéknek arról egy szó nem hangzott el a Harvardon.