2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Alakul Eurábia - Az EP választáson már volt olyan város, ahol muszlim politikus nyert

Ahogy korábban Földi László elmondta az előadásain, a muszlimok előbb-utóbb az európai politikában is szerepet akarnak vállalni. Ez kezd beigazolódni.

Sikeresen szerepelt a francia muszlim migránsok pártja az EP-választáson

Meglepetésre helyenként tíz százalékot is meghaladó volt a francia állampolgárságot kapott, muszlim migráns hátterűek pártjának támogatottsága a vasárnapi európai parlamenti választásokon. A politikai alakulat azokon a településeken tudott szavazatokat szerezni, ahol többségében bevándorlók élnek – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A Francia Muzulmánok Demokratikus Uniója több választókörzetben is jobb eredményt ért el, mint a szélsőbaloldali Engedetlen Franciaország (La France Insoumise) mozgalom.

Ezek a szavazókörök a Párizstól nyugatra fekvő Yvelines megyében vannak, ahol többségében bevándorlók élnek.A párt programja az iszlamofóbia elleni küzdelem és a Franciaországban élő muszlimok jobb képviselete volt.A vasárnapi választáson néhány helyen több mint 10 százalékot is szereztek,ami azt is előrevetítheti, hogy a jövő évi helyhatósági választásokon akár komoly szerepe is lehet a pártnak a főleg bevándorlók által lakott települések városi tanácsaiban.

Iszlám párt győzött Duisburg egyik kerületében

A németországi Duisburg egyik kerületében köröket vert a többi pártra az európai parlamenti választásokon induló BIG nevezetű iszlám párt.

Kevés figyelmet kapott a német médiában a Duisburgban található Meiderich-Beeck nevű kerület, ahol az EP-választások kapcsán félelmetes eredmény született, ugyanis hatalmas győzelmet aratott az iszlám BIG párt a maga 35,71 százalékával. A második helyen a szociáldemokraták (17,03%), a harmadikon pedig a Zöldek (13,19%) végeztek. Érdekesség, hogy Angela Merkel pártja, a CDU mindössze 8,24 százalékot zsebelt be.

Az iszlám párt győzelme nem meglepő, hiszen Duisburg ezen kerületében nagyon magas a muszlimok koncentrációja. Az elsősorban török származásúak természetszerűleg vonzódnak a török üzletember, Haluk Yildiz által megalapított szervezethez. Politikai elemzők ugyanakkor emlékeztetnek arra is, hogy a bevándorlás által megtépázott város északi részében viszont sok helyen 20 százalék feletti eredményt ért el a bevándorlásellenes AfD.

Megválasztották az észak-angliai Yorkshire és Humber régió EP-képviselőjének Magid Magidot, akit egyszer 2017-ben már országos ismertségre tett szert, mint Sheffield első zöldpárti, és szomáli származású polgármestere, miután az északi város fiatalságának nagy többsége ment el szavazni a helyi választásokra.

2018-ban „szemétembernek” nevezte és kitiltotta Sheffield városából a nagy-britanniai látogatásra érkező amerikai elnököt Donald Trumpot. Trump ellen londoni látogatásakor tízezrek demonstráltak, így az extravagáns polgármester akciója nagy feltűnést keltett.

Így reagált az eredményekre:

„Sheffield, kib…….ttul szeretlek!!!”

Tommy Robinson csak 2,2 százalékot kapott az EP-választáson

Az angolok fenegyereke is elindult, nagy bukta lett belőle. Ez sokat elárul a nyugati helyzetről, nem kell nekik a nacionalista.

Nagy-Britanniában hiába hozott nagy sikert a Nigel Farage-féle Brexit pártnak, a tőlük is jobbra álló Tommy Robinson viszont nem szerepelt jól Északnyugat-Angliában. A jobboldali aktivista, aki azt mondta, hogy Connor McGregorként sétál be Brüsszelbe, csak 2,2 százalékot kapott, vagyis nemhogy mandátumot nem kapott, de az 5000 fontos indulási letétet is elbukta.

Az eredmények után Tommy Robinson az elitet hibáztatta, amiért az év elején letiltották a legnagyobb közösségi oldalakról.

Forrás: Origo nyomán

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató