2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Az LMP után a Jobbik sem támogatja Puzsért

Zarán Péter, Puzsér kampányfőnöke szeretné, ha a korábbi radikális, jelenleg középre igyekvő párt még támogatná a független jelöltet.

A megállapodás, amit korábban a Jobbikkal kötöttünk, két pártra vonatkozott, vagyis mivel az LMP kilépett, így az a Jobbikkal is érvényét vesztette – nyilatkozta az Azonnalinak Zaránd Péter, a Sétáló Budapest 2019, azaz Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt kampányfőnöke.

Zaránd Péter a portálnak elmondta, ettől függetlenül ők örülnének a Jobbik további támogatásának, ezért stábjuk egyeztet a párttal, hogy tudnak-e új megegyezést kialakítani. Arra a kérdésére, hogy felmerült-e bennük, hogy Puzsér Róbert mégse induljon, nemmel válaszolt.

Hogy lát-e még bármilyen esélyt arra, hogy Puzsér megnyerje a főpolgármester-választást, arra azt mondta, „persze”, de nekik a program megvalósulása a legfontosabb. A kérdésre pedig, hogy miért halasztották el pár héttel az eredetileg május végére tervezett programbemutatójukat, úgy válaszolt: „értékesebbnek tartjuk a programot annál, minthogy rávetődjön az EP-választás utáni közhangulat”.

Bencsik János, a Jobbik budapesti elnöke egyébként azt nyilatkozta hétfőn az Azonnalinak: június 6-án ül össze újra budapesti választmányuk, hogy a kialakult új helyzetben állást foglaljon. Mint ismert, az LMP hétfőn jelentette be: miután Puzsér nem indul az előválasztáson, nem támogatják a továbbiakban a jelöltségét, Puzsérék pedig kedden közleményben köszönték meg a Jobbik támogatását: „További sikeres előrelépést kívánok nekik a politikai közép felé vezető úton, mert Magyarországnak szüksége van egy mérsékelt, konzervatív pártra.”

Forrás: Mandiner.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató