2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Megkerülhetetlen erővé vált a bevándorlásellenes Vlaams Belang Belgiumban

A május 26-án tartott európai és szövetségi parlamenti, valamint regionális választásokon a Flamand Érdek (Vlaams Belang) a második helyet szerezte meg, megtöbbszörözve támogatottságát.

A bevándorlásellenes párt elnökével, Tom van Griekennel a Magyar Hírlap készített interjút. A párt elsöprő sikert aratott Belgiumban, amely a pártelnök szerint nagyban köszönhető annak, hogy a párt gondolkodásának alapját a „mi népünk az első” szlogen szolgáltatja.

Ahogyan egy szülő a gyermeke jólétét helyezi előtérbe, a kormánynak is így kell tennie a polgáraival.

Mint van Grieken fogalmaz, rengeteg migráns él Flandriában, sokuk azonban nem dolgozik, és még csak a nyelvet sem hajlandó megtanulni, ez pedig a társadalomra óriási anyagi terheket ró. Éppen ezért a pártnak kulcsfontosságú témája a migráció, álláspontjuk szerint:

Az ajtót be kell zárni. Nem rasszizmusból vagy a kintiek iránti gyűlöletből, hanem mert szeretjük azokat, akik a házunkban élnek.

Tom van Grieken pozitív példaként hivatkozik Magyarországra, valamint Dániára, Ausztriára és Olaszországra, amikor a bevándorlás megállításáról van szó. Mint mondta, pártja ki akar lépni az ENSZ globális migrációs csomagjából, valamint eltökéltek aziránt, hogy ellensúlyozzák az iszlám befolyását a belga társadalomban. A politikus szerint nem szabadna a kormánynak mecsetek építését finanszíroznia, és be kellene tiltani az iszlám fejkendők viselését kormányzati intézményekben és az iskolákban.

Flandria legnagyobb pártja ugyan továbbra is az Új Flamand Szövetség (N-VA), van Grieken abban bízik, hogy pártjával fognak kormányozni.

A politikus kitért arra is, hogy Guy Verhofstadt pártja, a Nyitott Flamand Liberálisok és Demokraták (Open VLD) csúfosan elbukott: a párt az EP- és a flandriai választáson csak a negyedik lett, míg országos szinten a hatodik helyre zuhant vissza. Van Grieken szerint amellett, hogy Verhofstadt mindig üres ígérgetésekbe fog választások közeledtével, azt is ki kell emelni, hogy

Az emberek látják, hogy a társadalom rossz irányba változik, és valódi fordulatot akarnak. Az olyan pártok, mint a Flamand Érdek, a francia Nemzeti Tömörülés vagy az olasz Liga éppen ezt adják meg nekik.

Az interjút teljes egészében ITT olvashatjátok el.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató