2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Provokáció! Pont Dunaszerdahelyre tudták kitalálni a cseh-szlovák rangadót

Spartak Trnava-Slavia Praha összecsapás lesz a MOL Arénában.Július 6-án Dunaszerdahelyen, a MOL Arénában küzd meg a cseh-szlovák Szuperkupáért a nagyszombati Spartak és a Slavia Prága.
A Szlovák Labdarúgó-szövetség (SFZ) hivatalos oldalán közölte, hogy 2019-ben a Szlovák Kupa (Slovnaft Cup) és a Cseh Kupa (MOL Cup) címvédője újra megküzd a cseh-szlovák Szuperkupáért. A Spartak Trnava-Slavia Praha összecsapást július 6-án a csallóközi MOL Arénában rendezik. Erről a szlovák- és a cseh szövetség elnöke, Martin Malík és Martin Malík egyezett meg.
"Nagyon örülök, hogy ebben az évben sikerült megfelelő időpontot találnunk és a cseh-szlovák Szuperkupa tradíciója folytatódhat. Remélem, hogy Dunaszerdahelyen megismételhetetlen hangulat lesz és a szlovák és cseh futball szurkolói egy remek élményt kapnak" – mondta Ján Kováčik, az SFZ elnöke. Az eseményre legutóbb 2017-ben (24 év után) került sor, akkor a Zlín büntetőkkel győzte le a Slovant. A 2018-as mérkőzést a Slovan és a Slavia között biztonsági okok miatt nem tartották meg. A Spartak a zsolnaiakat győzte le a Slovnaft Cup döntőjében. A Szlovák Kupát az 1969/1970-es szezontól rendezik meg. A Slavia a Baník Ostravát múlta felül az idei MOL Cup fináléjában, ezzel pedig 77 év után tudták megnyerni újra a bajnokság mellett a Cseh Kupát is. 1942-ben még a csehszlovák bajnoki arany mellé gyűjtötték be a kupát. "Örülök, hogy sikerült megegyeznünk a klubokkal, a partnerekkel és a szlovák szövetséggel is és egy év hallgatás után ismét sor kerül erre a nagy presztízsű párbajára" – fejezte ki megelégedését el a Cseh Labdarúgó-szövetség(FAČR) első embere, Martin Malík.Forrás: Bumm.sk
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató