Vadhajtások

Buzikat kergettek a detroiti Pride-on és zsidó zászlót hugyoztak le

A Slate riportja szerint többen felháborodtak, miután a helyi rendőrség kíséretet biztosított az egyik legnagyobb amerikai neonáci mozgalom, a National Socialist Movement (Nemzeti Szocialista Mozgalom – NSM) tüntetőinek, hogy megzavarják a városi Pride ünnepét,- indítja a rettegését Soros blogja a 444.hu.

A szombati felvonuláson a hírek szerint nagyjából 40 ezer ember vett részt. A közösségi médiában terjedő felvételeken az látszik, hogy néhány tucat bőrfejű horogkeresztes zászló alatt köcsögözik, sieghejlezik (Sieg Heil pontosan,- a szerk.), és vonul, rendőrök gyűrűjében:

 

 

 

 

Itt látható még egy kisebb leszakadt csoport, a hangosbemondóban egy nő köcsögözik épp:

 

A Reuters egyik képén az is látszik, ahogy az egyik neonáci földre vet, és lehugyoz egy izraeli zászlót, de a Fox tudósítása szerint több szivárványszínű lobogót is miszlikbe téptek az NSM-esek.

A Pride-on résztvevők közül többen felháborodtak a Twitteren, amiért a rendőrség nem tartotta kellő távolságban az ellentüntetőket a békésen demonstrálóktól, és gyakorlatilag a neonácikat biztosította, hogy megzavarhassák az LMBTQ-fesztivált.

 

Forrás: 444.hu