2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Bede Zsolt interjút adott az ATV-nek - a 15 perces beszélgetésből 3 mondatot hoztak le

Mutatjuk, hogy miért nem adunk szívesen interjút a manipulátoroknak. 

Bede Zsoltot délelőtt a Hableány mentésének ÉLŐZÉSE közben kereste az ATV munkatársa. Zsolt közölte vele, hogy azért nem szeret ballib médiának interjút adni, mert kényük-kedvük szerint ollózzák össze az anyagot. A riporter megigérte, hogy ez nála nem úgy működik, pedig mint utóbb kiderült beigazolódott Zsolt megérzése.

Az ATV oldalán ezzel a címmel jelent meg az interjú:

Trolltámadás? - Megszólal Bede, Schmuck és Cs. Kádár

Bede „hirtelen felindulásból” írt programpontokat, de „véresen komolyan veszi” az előválasztást

Bede Zsoltot, a Vadhajtások szerkesztőjét ezzel szemben részben Kálmán Olga indulása motiválta arra, hogy maga is elinduljon a jelöltségért.  Szerinte Kálmán „bukott tévés”, aki „jobbra-balra billeg a nyilvánosságban”. Szerinte Vona Gábor volt az a politikusok közül, aki Kálmánhoz hasonló pályát futott be. Bede szerint a „havi kétmilliós olvasói körükkel nekik (mármint a Vadhajtásoknak) is lehet szavuk”.

Bede ellenzéki jelöltként történő indulása azért is felvet kérdéseket, mert az elmúlt években folyamatosan a kormány ellenfeleivel konfrontálódott nyilvánosan - hol Vona Gábor, hol Hadházy Ákos fórumait, hol a Momentum sajtótájékoztatóját zavarta meg, hol labdával rugdosta a DK EP-választási aláírásgyűjtő sátrát, illetve előfordult, hogy Frans Timmermans szocialista csúcsjelöltnek olvasott be az utcán az EP-kampányban.

Ennek ellenére Bede azt állítja, ellenzékiként szállna be az előválasztásba, aminek egészen egyszerű oka van. Mint mondta, sok kritika érte Orbán Viktort, hogy nem áll le vitázni ellenzéki politikusokkal, közszereplőkkel. Ebből kiindulva pedig elvárja, hogy a „komoly kaliberű jelöltek álljanak le beszélgetni Bede Zsolttal”. Kérdésre válaszolva azt is elmondta, hogy ez nem egy hecc, hiszen „véresen komolyan veszi”.

Bede eközben a zöld kampányát is elkezdte azzal, hogy kiment – ahogyan fogalmazott – „a Gyurcsányék által támogatott Ligetvédőkhöz”, akik szerinte szemétlerakatot csináltak a Ligetben – mint mondta, első körben ezt számolná fel.

A kérdésre, hogy például van-e ötlete a lakhatási válság rendezésére, ha programpontjai között szerepel a privát lakások rövidtávú kiadásának tiltása, úgy felelt, hogy programpontjait „hirtelen felindulásból” írta, de ezek még bővülnek majd.

Tehát a 15 perces interjúból annyi lett, hogy 3 mondatot idéztek. Szerencsére Bede Zsolt is rögzítette a beszélgetést, ezt meg is osztjuk veletek:

https://www.youtube.com/watch?v=MAu4561MhUg&t=319s

Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató