Vadhajtások

Gyorsan elítélték a dél-koreai újságírót lehúzó férfit

Pénzváltásos csalással szerzett pénzt egy külföldi újságírótól; a kerületi ügyészség bíróság elé állította, felfüggesztett fogházra ítélték. – írja az ugyeszseg.hu

A vád szerint egy külföldi férfi 2019. június 4-én, az esti órákban, az V. kerületben, egy pénzváltó előtt megszólította a sértettet, egy dél-koreai újságírót, aki a Dunán történt hajóbaleset miatt tartózkodik Magyarországon.

A terhelt felajánlotta, hogy forintra váltja a sértett valutáját, azonban valójában forgalomból kivont belorusz rubelt adott át, és távozott az átvett 500 amerikai dollárral.
A sértett ellenőriztette a pénzt, majd észlelve a csalást, hívta a rendőrséget. Az újságíró a csaló után ment, meglátta, és visszatartotta, amíg a rendőrség a helyszínre ért.

A terhelt ekkor visszaadta a pénzt, így az okozott kár megtérült.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a külföldi terheltet három napon belül bíróság elé állította csalás vétsége miatt. A bíróság a mai napon a vádlottat vád szerint bűnösnek mondta ki, és 4 hónap fogházbüntetésre ítélte, a büntetés végrehajtását 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet jogerős.

Írta: Katona Gyula – vadhajtasok.hu

RSS
Twitter
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial