2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Kunhalmi nagyon, de nagyon kiborult Gyurcsányra

Kunhalmi Ágnes nagyon, nagyon kiakadt azon, hogy a Demokratikus Koalíció kihátrált Karácsony Gergely mögül a főpolgármesteri előválasztáson és helyette Kálmán Olgát indítja. Ez az ATV Egyenes beszéd című műsorában derült ki kedd este.

Kunhalmit elmondása szerint aláírásgyűjtés közben a Nyugati Pályaudvaron érte a hír, amelynek vétele után annak a vacsorának a résztvevőivel lépett kapcsolata, amelyen előző este Karácsony Gergely és az MSZP, illetve a DK budapesti polgármesterjelöltjei vettek részt és a közös választási és előválasztási stratégiáról beszélgettek.

Kunhalmi szerint egy-két nap alatt nem lehet felrúgni ezt a célt. Kérdés ugyanakkor, hogy ki rúgta fel, hiszen A nap híre című műsorban Vágó István azt állította, hogy Karácsony Gergely már korábban, az EP-kampányban megszegte azt a Gyurcsány Ferencnek tett ígéretét, amely szerint az EP-kampányban nem kampányol az MSZP-P lista, így Jávor Benedek mandátumszerzése mögé, és ezért cserében a DK támogatja az ő főpolgármesterjelöltségét.

Kunhalmi szerint Karácsony „lényegében” betartotta a Gyurcsánynak tett ígéretét. Az MSZP választmányi elnöke hozzátette: nem lehet naivnak lenni a politikában, de van egy pont, ahol a NER ellen bizalom nélkül nem lehet harcolni. Szerinte a DK döntésének súlyos következménye az ellenzéki pártok közötti bizalom teljes hiánya.

Kunhalmi Ágnes arról is beszélt, hogy a döntés után beszélt Gyurcsány Ferenccel, aki felhívta telefonon. Mint beszámolt róla, hosszan beszélgettek. Ekkor Gyurcsány azzal indokolta döntésüket, hogy szerinte Karácsony nem tudta megteremteni maga mögött a többséget, ám ezzel Kunhalmi nem értett egyet.

(ATV)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató