2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Most a roncsok esztergomi jelöltje "bangónézett" egyet

Férgeknek nevezte helyi ellenfeleit az ellenzék közös esztergomi jelöltje.

Cserép János személyében sikerült közös jelöltet állítania az ellenzéki erőknek Esztergomban. A korábbi momentumos politikus rögtön be is mutatkozott: tetvekhez és parazitákhoz hasonlította a kormánypártok helyi képviselőit.

Megvalósult a hőn áhított összefogás Esztergomban, ahol az ellenzéki pártok felsorakoztak egy közös jelölt – Cserép János – mögött, akit az MSZP, a Jobbik, az LMP, a DK, a Párbeszéd, a Momentum és a Mindenki Magyarországa Mozgalom is támogatásáról biztosított.

Az ellenzék új üdvöskéje négygyermekes esztergomi családapa, eredetileg rendszer- és szoftverfejlesztő mérnök, akit az esztergomi lakosok a 2006-ban létrehozott Szeretgom portál alapítójaként ismerhettek meg.

A régóta az ellenzéki összefogását szorgalmazó Cserép János a Momentum helyi szervezetének volt az elnöke, de a tavalyi országgyűlési választások előtt kilépett a pártból, mert nem értett egyet különutas politikájával. Független jelöltként indult el ezután a voksoláson, ahol 1,49 százalékos eredményt sikerült elérnie.

Ezt követően – mint honlapján olvasható – bekerült egy „jó csapatba”, akikkel együtt járták az országot, hogy vidéki kulcsemberekkel, polgármesterekkel, országgyűlési képviselőkkel és megyei közgyűlések ellenzéki tagjaival találkozzanak és egyeztessenek. Cserép megfogalmazása szerint ez a kör mára Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalmának környezeté­ben helyezkedik el.

Az esztergomi polgármesterségre törő politikus egy honlapján vasárnap közzétett blogbejegyzésben férgekről és tetvekről ír a helyi politikai szereplők kapcsán. – A férgeket ki kell ásni, a tetveket meg kell tizedelni, és engedni kell ezt a jobb sorsra érdemes várost paraziták nélkül növekedni, virágozni, gyümölcsöt hozni – fogalmaz Cserép János.

Nem ez az első eset, hogy ellenzéki politikusok degradálóan nyilatkoznak ellenfeleikről és azok szimpatizánsai­ról. Nemrég Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum főpolgármester-jelöltje nevezte a Facebookon droidoknak Orbán Viktor szavazóit.

„Így is van az országban mintegy hárommillió droid, aki csak azért rá szavaz, mert ő azt mondja”

– írta a Momentum reménysége.

Korábban az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó tett egyenlőségjelet a patkányok és a Fideszre voksolók közé. Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa pedig képződménynek titulálta Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal elnökét.

Közben már a Fidesz is jelöltet állított Esztergomban. Hernádi Ádámot, a város turizmusáért felelős miniszteri biztost indítják a kormánypártok Cserép János ellenében. A városban 2014 óta a kormánypárti Romanek Etelka a polgármester.

Forrás: Magyar Nemzet

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató