Vadhajtások

A PestiSrácok nagyinterjúja Bede Zsolt főpolgármester-jelölttel (A teljes igazság)

A PestiSrácok.hu kért egy interjút Bede Zsolttól, a Vadhajtások.hu csúcsjelöltjétől akit beküldtünk a roncsok közé. Zsolt őszintén beszél az egész főpolgármesteri jelöléséről, Vadhajtásokról, okokról.

Természetesen mi is közöljük az interjút, teljes terjedelmében:

“Mucika nevezése Budapest élére sértő és merész húzás volt Gyurcsánynétól” – Bede Zsolt is bejelentkezik az előválasztásra (PS-interjú)

 

Eddigi leghúzósabb trollkodására készül Bede Zsolt, a Vadhajtások oldal és közösség alapítója, aki bejelentette: ő is elindul a most kezdődő ellenzéki főpolgármester-jelölt előválasztáson. A vendéglősként, hungaristaként, szurkolók hangadójaként induló Bede Zsolt akkor vált ismertté a szélesebb nyilvánosság előtt, amikor elkezdte leleplezni az egykor nemzeti radikális Jobbik színeváltozásait. A médiaetikával nem összeegyeztethető módon, de kétségtelenül látványosan belekötött Gyurcsány Ferencbe, kezdetleges angoltudással, de annál hangosabban falhoz állította Frans Tiimmermanst, és az MTV székházba beköltöző ellenzéki képviselőket is megajándékozta: Szél Bernadettnek bilit, Hadházy Ákosnak új zoknit vitt. A balliberálisok előszeretettel orbánbérencezik, ennek ellenére Bede simán szétverte a szintén nem pályakezdő troll Gulyás Mártonnal folytatott Polbeat-vitánkat az R56 Sörözőben és gátlástalan módon inzultálta kollégánkat is. Most arról kérdeztük: mit remél az előválasztási cirkusz “hekkelésétől”?

 

Komolyan gondolja ezt a főpolgármester-jelölt-jelöltséget?

Komolyan gondolom. Mikor egymás után jelentették be a “nagyágyúkat” az ellenzéki pártok, akkor ült össze a Vadhajtások csúcsszerkesztősége és döntötte el, hogy nekem el kell indulnom ezen a megmérettetésen. (Muszáj elmondanom, hogy a Vadhajtások nem egyenlő velem, egy néhány fős csapattal “dolgozunk”, akiknek nagyon sokat köszönhetek.) Először kicsit furán néztem a többiekre, de beadtam a derekam, én semmi jónak nem vagyok az elrontója. Az i-re a pontot Mucika (Kálmán Olga) tette fel. Ez az azért merész húzás volt Gyurcsány Ferencnétől. Sértő volt rám nézve, hogy ilyen bukott embereknek a neve egyáltalán felmerülhet az én csodálatos Budapestemen. Ezért azt mondtam, erre reagálnunk kell. Igazatok van, vágjunk bele. 38 éve élek Budapesten, 20 év vendéglátással a hátam mögött kijelenthetem, hogy már nem sok újat tudnak nekem ebben a városban mutatni. Végig néztem Demszky 20 éves regnálását is. Tudni kell rólam, hogy elég erősen politizáló családból származom. Mindkét nagyapám “reakciós” volt, kivették a részüket az 56-os forradalom küzdelmeiből. Hallgattam a történeteket, véleményeket. Már kisgyerekként megjártam édesapámmal tucatnyi tüntetést. Nevezetesen a 200-300 ezres, Csurka István féle megmozdulások voltak azok, amelyek magukkal ragadtak, de ott voltam 1988-ban a Thököly úti Ceaușescu-ellenes tiltakozáson is. Ezeket csak azért említem meg, mert pont aktuális az úzvölgyi események miatt (Ezt majd később kifejtem) attól kezdve belém ivódott a politika. Édesapám több évtizede hírlapárus és ez is csak megerősítette bennem a hírek és a politika iránti vonzalmat. Természetesen én is Dörmögő Dömötörrel kezdtem, de aztán hamar felnyálaztam a Magyar Fórumot meg a politikai lapokat is.

“FRUSZTRÁLT NÍMANDOK ŐRJÖNGENEK, MERT NEM FÉRNEK ODA A HÚSOSFAZÉKHOZ”

Azután jelentette be, hogy a Vadhajtások támogatásával indul, miután a DK bemutatta Kálmán Olgát mint főpolgármester-jelöltet. Adja magát, hogy ez egy fricska, bors az ellenzék orra alá, Bede módra. Mégis megoszlanak a kommentek, van aki szerint ez az év trollkodása, de vannak szép számban olyanok is, akik nem értik a lépését és kritizálják. Mi a valóság, mi a cél a jelöltséggel?

Biztosan vannak olyanok, akik nem ismerik a honlapunk történetét, ezért nekik elmondom dióhéjban, hogy mi a Jobbik néppártosodása, ergo árulása miatt hoztunk létre egy szatirikus Facebook-oldalt. Itt megosztottunk képeket, videókat, illetve mémeket, az volt a célunk, hogy felnyissuk az emberek szemét. Rávilágítottunk arra, hogy mi történik a radikális párttal. Ezt egészen a tavalyi választásokig műveltük, és utána határoztuk el, hogy ha ennyire megkedveltek minket, akkor híroldalként visszük tovább. A Vadhajtások sikere abban rejlik, hogy kendőzetlenül, nyersen megmondjuk a véleményünket, ahogy mi azt gondoljuk. Nagyon sokat köszönhetünk az ellenzéki roncsoknak is. A honlap látogatottságában az egyik legnagyobb ugrást akkor értük el, amikor elkezdtük közvetíteni élő adásban a Facebookon az ellenzéki tüntetéseket. December körül azt figyeltük meg, hogy szintet léptünk. Én személy szerint úgy szoktam fogalmazni, hogy Orbán Viktornak nem is kell semmit tennie, ezek a szerencsétlenek maguktól felépítik neki a 4/5-t. Mikor a Dunakorzón dolgoztam felszolgálóként, egy nyári napon találkoztam a miniszterelnök úrral, ezt meg is mondtam neki. Gratuláltam előre és megköszöntem neki a határvédelmet. Ez a véletlen találkozás berobbant az ellenzéki médiában, onnantól datálom, hogy “Orbán pincsije lettem”. Korábban szurkolói híroldallal foglalkoztam, és így sikerült összetenniük a nagy tudású oknyomozóknak, hogy ha a Bede találkozott az Orbánnal és fotózkodnak is, akkor egyértelmű, hogy a Fidesz rendezte a 2006-os MTV ostromot. Na, de visszatérve a 4/5-re, ezt csinálják velünk is. Ha, elmentem a Hadházy-t kifigurázni, vagy a Bayer előadáson Soros maszkokat szedegettem, azt úgy bereklámozták nekünk, hogy megint robbant a statisztikánk. Elkezdtek építeni minket is, a HVG-től az Indexig a főcímben jelentünk meg, olyan reklámot kaptunk, hogy mondtuk is, ezért más több milliót fizet. Igazán hálásak vagyunk nekik. Mi nem mondtuk magunkról sosem, hogy újságírók vagyunk, nem vagyunk azok. De a Hont Bandi-félék sem azok, olyan dolgokat művelnek, hogy az már nekünk kellemetlen. Többször előfordult, hogy nagy média oldalakat előztünk meg cikkekkel. És akkor innen jött az ötlet, miért ne lehetne nekünk is véleményünk? Ha, eddig az őrületbe kergettük őket, akkor most kicsit megint megtrollkodjuk őket. Olyan szintre züllesztették a politikát, hogy ebben most már nekünk is részt kell vennünk. Ezek frusztrált nímandok, akik azért őrjöngenek, mert nem férnek oda a húsosfazékhoz. Ezzel szemben én a trollkodás helyett, rámutatnék a vörös Budapestet megmételyező neo-liberalizmus veszélyeire.

Bede Zsolt lerántja az álarcot a “civil” tüntetőkről Bayer Zsolt fórumán

Egyáltalán komolyan vették az ellenzéki pártok, mint jelöltet? Kapott már visszajelzést?

Eddig csak a szokásos facebookos mémek jöttek, meg a mércés cikk. Ez ilyen óvoda stílus, megpróbálnak ilyen krix-kraxokkal, internetes mémekkel kicsúfolni. Ebben rejlik az összes erejük. Ezek ugyanazok a romkocsmás O1g-s marihuanás gyerekek, akik ellen hadat fogok üzenni a programommal. Ezeknek az értelmi szintje a bajszos G meg a G-s bajusz. Nekiállok begyűjteni a 2000 aláírást és be fogok jelentkezni az előválasztási vitára Róberttől kezdve Kálmánig. Hónapok óta azt hallgatjuk, hogy Orbán milyen szemét, hogy nem ül le egy Blankával vitázni, akkor most megkérdezem tőlük, hogy van-e kedvetek Bedével vitázni?

“EZEK NEM TUDJÁK ELKÉPZELNI AZT, HOGY VANNAK HAZÁJUKAT SZERETŐ EMBEREK”

Az újságíró ír, kérdez, esetleg véleményt mond, a politikus politikai célokat hajt, pártban vagy politikai szervezetben dolgozik, egy civil megmondóember szónokol, TV műsorokba jár. Ön egy felvételre állított mobillal odalépsz Gyurcsányhoz vagy egy Timmermanshoz vagy épp az R56-ba a Polbeat felvételére, aztán elszabadulnak a dolgok. Mi ez?

Adtuk a migránskaraván hadakozását a görögországi Diavatáról, ahol a barátom a könnygázfelhő és a kőzápor között közvetített élőben, később ő elutazott Albániába, ahol egy Molotov-koktélos kormány-ellenes tüntetésbe csöppent. Az is látható volt Facebookon élőben. Aztán felbátorodtunk az EP választás előtt és megjártunk több európai várost. Mi nem csak írni akartunk arról, ami ott folyik, hanem meg is akartuk tapasztalni. Brüsszelben és Göteborgban bementünk a legkeményebb no-go-zónákba is. Van pofájuk azt mondani, hogy a migráció álprobléma, mi a bőrünket vittük a vásárra és bemutattuk a kőkemény valóságot. Mert, nem igazán nézték jó szemmel, amit ott művelünk, elővettük a kamerákat és egyből kiszúrtak, félelmetes rész volt. De, meg kell említeni a neo-liberalizmus pusztítását is, a legtöbb éttermen kint vannak a szivárvány zászlók, a wc-ken meg már 3 ajtó van. Borzalom. Kiráz a hideg Dobrev Klárától, aki az Egyesült Európai Államokról beszél meg Karácsony Gergelytől, aki az úzvölgyi események után egy nappal szivárványos zászlót tűz ki a hivatalára. Én ez ellen küzdök, a normalitás híve vagyok, nem akarok ilyen világot a gyerekemnek. Sokunkban él még 2006, barátaim ezért kaptuk el Gyurcsányt is. Nem felejtünk, bár sokan nem is tudják milyen mocskosságokat csinált meg ez az ember, a fiatalok meg pláne. Félelmetes, hogy az ellenzék vezére lehet megint. Gulyás egy külön kaland. Egyfolytában említést tett rólam, degradált, videókat gyártott. Elmentem a Polbeatre és frusztrálta a jelenlétem és a vendégjogával csúnyán visszaélve személyeskedésbe kezdett. Aztán mikor visszaszóltam még én voltam a büdös bunkó. Csokis lett a gatyája, mondom ezek csak a klaviatúra előtt nagy legények. Ők sírnak, hogy kapnak egy fenyegető levelet a Facebookon, közben nekem a gyerekem mocskolják. Kaptam már több száz jelzőt, Bayer-testőre, Kubatov-csicskása, stb. Naphosszat tudnám sorolni. Ezek nem tudják elképzelni azt, hogy vannak hazájukat szerető emberek és mindent megtesznek azért, ez a nacionalizmus. Én nacionalista vagyok.

“GYURCSÁNY BÉRTÜNTETŐIT KITAKARÍTJUK A VÁROSLIGETBŐL!”

A minap a ligetvédőket látogatta meg, akikre rendőrt is hívott. Komolyan gondolja, hogy markolót bérelnek és ledózerolják a sátrakat?

A közelben lakom, én a Városligetben nőttem fel. Egyébként Karácsony Gergely kerületéről van szó. Ő Margitszigettől a Hajógyári-szigeten át a Római-partig húzódó „zöld korridort” ígért. Ezek szerint a parkolási korrupció mellett a saját kerületében nem tud, vagy inkább nem akar rendet tenni. Fontos megjegyezni, hogy ezek bértüntetők: akik magukat ligetvédőknek adják ki, valójában Gyurcsány emberei. Köztük van a “Koszlidérc” néven elhíresült protestáló amazon, akinek az a feladata, hogy minden megmozduláson kiharcoljon magának egy pofont és azt lehessen mutogatni a médiában, hogy micsoda diktatúra van nálunk. Mellette a másik élharcos a Tuareg nevű, sötét múltú Szabó Gábor, korunk Che Guevara-ja. Ők minden ellenzéki összejövetelen megmutatják magukat. Több felvételt is közzé tettünk a Vadhajtásokon, megmutattuk, hogy micsoda pusztítást végeznek a zöld Budapest programjuk közben. Én még azt szoktam megjegyezni, hogy amikor 20 évig rombolta a várost Demszky, akkor hol voltak ezek a harcosok? A plázaépítések közben azért akadt egy-két fa, amit kivágtak… Mindenképpen fel fogunk lépni a környezetkárosítás ellen, először megkeressük az önkormányzatot, majd szépen meg fogjuk lepni őket. Fogunk 4-5 erős srácot meg egy teherautót és kitakarítjuk a környéket.

Bede Zsolt Hadházy Ákos és Márki-Zay Péter fórumán mutatja be a klasszikus Hadházy-féle vetődést

“ENNÉL A MAI KORMÁNYNÁL NEM LESZ JOBB”

Szélsőjobboldali, radikális múltjáról ismerik sokan, olyan közegből érkezett, ahol a Fidesz neve elé az ábécé utolsó betűjét is oda szokták biggyeszteni. Hogyan jött Vona után Orbán Viktor?

Voltak ilyen idők, nem tagadom. Mint korábban említettem én a MIÉP-es vonalat képviseltem, nem voltam soha párttag, sem aktivista, csak szavazó. Csurka István mély benyomást tett rám, aztán nem hittünk az öregeknek, mentünk a fejünk után. Rászaladtunk erre a Jobbik nevű, Vona Gábor-féle árulásra. Én az elsők között voltam, aki azt mondta: eddig és ne tovább! 2010-ben még rájuk szavaztam, aztán el is felejtettem. Részt vettem a gyurcsányi-diktatúrában vagy 100 tüntetésen, megmozduláson. Még filmet is készítettünk arról a harcról. A Sziva Balázs fémjelezte Romantikus Erőszak – 15 év Nemzeti Rock című könyvét dolgoztuk fel dokumentumfilmnek. Ez megtalálható a Youtube-on is, a nemzeti rock csapat egyik albumának a DVD mellékleteként jelent meg. Megszólaltattuk a zenekar tagjait az elmúlt 20 évről és Budaházy Györgyöt. Azoknak a fiataloknak ajánlanám elsősorban, akik diktatúrát kiabálnak egy-egy buli-tüntikén. Minket azért keményen sakkban tartottak a szervek akkoriban, össze sem lehet hasonlítani a mai szituációt azzal a rendszerrel. Érdekelt nagyon azaz időszak, dokumentáltam. Rengeteg videó és kép van a gyűjteményemben. Ezzel foglalkoztam. Változunk, változik a világ. Azt azért nem hittem volna, hogy azokból az időkből egyszer csak kikecmergünk és jobb világ jöhet. És mégis eljött, külön öröm számomra, hogy a kormány azért játszik Csurka kottájából és több olyan dolog is van, amit a radikálisok anno többször megfogalmaztak. A véleményem szerint ennél a mai kormánynál nem lesz jobb, és szerintem nem vagyok ezzel a véleményemmel egyedül. Sosem voltam fideszes, nem vásároltak meg, nem állok be sehova, egyszerűen ezt érzem. Komoly munkanélküliség volt akkoriban, kiárusították az ország aranykészleteit. Ezek a gazemberek vették fel az IMF-hitelt, közben megszorítások voltak. Szerintem ezt a szót nem is ismerik a mai forradalmárok. Épül-szépül a főváros, én nem azt mondom, hogy nincsenek problémák, de zongorázni lehet a különbséget. Az MSZP-SZDSZ féle rablóbanda tönkretette Magyarországot, úgyhogy ezt nem szeretném újra, ezek nem kerülhetnek a kormány közelébe. Ezek ma a Momentum és a DK által összeverbuvált csőcselék. Szerintem a legrosszabb dolgok Amerikából származnak. Olyan lesz, nálunk is a politika mint a tengerentúlon. Van Trump, aki harcol a nemzetéért és vannak a roncsok, a vadliberálisok, akik a normalitás ellen küzdenek. Ugyanez lesz itt nálunk is és egész Európában. Ma már csak Orbán van, aki nemzetét védi és a hungarofób, hangos kisebbség, aki minden aljas húzásra képes, csak hogy oda férjen a tortához. Ezt támasztja alá Dobrev Klára megnyilatkozása is. Európai Egyesült Államok. Én a nemzetállamokban hiszek, sajnos ez elveszni látszik a nyugaton, nekünk még van esélyünk túlélni.

“A KOMMUNIZMUS, MA IS MEGVAN CSAK LIBERALIZMUSNAK NEVEZIK”

Ellenzéki főpolgármester-aspiránsként miről vitázna a többi jelölttel?

Ahogy meghirdettem: Ne hagyjuk, hogy a neo-liberalizmus megmételyezze szeretett fővárosunkat. Nemrég több nyugat-európai városban jártam, és ahogy említettem nagyon rossz úton járnak. Jönnek itt azok a formációk, akik környezetvédelmet hirdetnek, pedig ugyanolyan anarchista-balos formációk csak a nevük más. Olyanok, mint a görögdinnye. Kívül zöld, belül vörös. Megy a megtévesztés ezerrel. Én büszke vagyok a magyarságra, mert kitartunk egy irány mellett, nem úgy mint az agymosott németek, angolok, franciák, svédek. Nekem a legmegdöbbentőbb tapasztalatom az utazásaim során az volt, hogy az emberek nem mertek megszólalni, ha szóba került a bevándorlás. Egyszerűen lesokkoltak, annyira megvannak félemlítve, egzisztenciálisan zsarolják őket, ha megszólalsz nem lesz munkád, kenyered! Nekem ez a kommunizmus, ma is megvan csak liberalizmusnak nevezik. Ez törne rá a fővárosra és az országra, ha teret hagyunk nekik. Sajnos tudjuk évek óta, hogy Budapest vörös, és ezért sokat kell még harcolnunk, hogy ne így legyen. Én egy anti-liberális programot hirdettem meg, nacionalista elemekkel. Beleírtam a sorkatonaságot is, csupán fricskából. Sajnos a mai fiatalok nagyon el vannak csúszva. A fiúk lányos ruhákat hordanak és lassan már menstruálnak. Nagyon mérges voltam, hogy a Momentum szerzett két mandátumot, szinte semmilyen programjuk nincsen, csak egy életérzés párt. Nem csinálnak mást csak gyűlölködnek.

Visszatérve a programra…

Betiltanám a homoszexuális felvonulást, leszedném az EU zászlókat a közintézményekről. Nagyságainknak több szobrot állítanék a fővárosban. A kommunista utcaneveket megszüntetném, Gyurcsány vaskeféjét lebontanám. A bulinegyedet megrendszabályoznám, komoly hangsúlyt fektetnék a sportpályákra, hogy a fiatalok minden kerületben sportolhassanak. Nagyon zavar a sok külföldi gyorsétterem, különösen a kebabosok. A tiszta fővárosért harcolnék, utálom a szemetelést, az eldobott cigarettacsikkeket. Az aluljárókban rendet tennék, itt a néhol megjelenő prostitúcióra is gondolok. Az albérletek, hostelek megzabolázásával a rövid távú lakáskiadást is betiltanám. Nem hiszem, hogy jó út, ha privát személyek minden házban felvásárolják a lakásokat és az ott élők nyugalmát teszik tönkre. És még egy, a fiataloknak hazafias eseményeket szerveznék, mert a hazaszeretet az egyik legfontosabb dolog.

Ki a komoly ellenfél?

Senki! Levitézlett mamelukok. Csurka szavaival élve.

Játszunk el a gondolattal…Mi lenne ha megnyerné az előválasztást?

Megköszönném a szavazatokat és megüzenném Tarlós úrnak: folytassa, kérem!