Vadhajtások

Kiengedik az olaszliszkai lincselőt, a kegyetlen gyilkost

A Szegedi Törvényszék három bíróból álló másodfokú tanácsa helybenhagyta a büntetés-végrehajtási bíró az olaszliszkai cigány lincselés ügyében emberölés és rongálás miatt 17 év szabadságvesztéssel sújtott ifj. H. Dezső elítéltet feltételes szabadságra bocsátásáról hozott döntését – közölte az MTI. A brutális emberállat szabadságvesztését a Szegedi Fegyház és Börtönben tölti, feltételes kedvezménnyel július 15-én szabadulhat.

Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsának döntése alapján a büntetés-végrehajtási bíró helytállóan következtetett arra, hogy büntetés-végrehajtási intézetben kifogástalan magatartást tanúsító elítélttel szemben a feltételes szabadságra bocsátás engedélyezése mellett is elérhetőek a büntetés céljai. Az elsőfokú bíróság helyesen járt el akkor, mikor a feltételes szabadság próbaidejének tartamára elrendelte az elítélt pártfogó felügyeletét, így biztosítva életvitele rendszeres figyelemmel kísérését.

A Szegedi Törvényszék határozatával a döntés véglegessé vált.

Ifj. H. Dezsőt a Debreceni Ítélőtábla 2009. november 13-án sújtotta jogerősen 17 év fegyházbüntetéssel az olaszliszkai emberölési ügy elsőrendű vádlottjaként. Az ügyben a bíróság három vádlottat ítélt életfogytig tartó fegyházbüntetésre.

Forrás: Híradó