Vadhajtások

Szanyi kapitányt megfenyegette a pártja

Etikai eljárás megindítását követeli az MSZP XV. kerületi szervezete Szanyi Tibor (62) európai parlamenti képviselő ellen, aki kemény kritikákkal illette a szocialistákat, miután nem ő, hanem Ujhelyi István (44) kapta a párt egyetlen mandátumát.

Szanyi egy „ideológiailag élő halottá vált” közösségként írta le az MSZP-t.  – Úgy viselkedünk, mint a kanos férfi, aki beleszeret a bárcás cédába, s mindenét odaadja neki – fogalmazott.

Tóth Bertalan szerint ugyanakkor az MSZP elnöksége a XV. kerületi tagszervezet indítványának ügyében hozta ezt a döntést, ami eszerint úgy értendő, hogy a Szanyi ellen kezdeményezett etikai eljárás érdemben el sem indul. A pártelnök arról is beszélt,

MEGÉRTI SZANYI SÉRTETTSÉGÉT ÉS CSALÓDOTTSÁGÁT.

„Csakhogy a sértődés nem politikai kategória” – fogalmazott Tóth, miután korábban már azt is egyértelművé tette, hogy sem a DK, sem pedig a Momentum nem okolható azért, mert jobb eredményt értek el az EP-választáson az MSZP–Párbeszéd listájánál, és hogy ezen az eredményen felbátorodva például új főpolgármester-jelöltekkel álltak elő. Egy ilyen helyzetben is értelmezhetetlennek tartja Tóth a sértettséget.

Forrás: Blikk