2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

"A Pride-on nagyobb biztonságban vannak a gyerekek, mint a templomban!"

Az ABC csatorna reggeli talk show-jának, a The View-nak műsorvezetője, Sunny Hostin hétfőn kifejtette, hogy szerinte Jézus Krisztus büszkén vonulna fel a Pride-on, reagálva a Rhode Island-i katolikus püspök figyelmeztető szavaira, miszerint ezek az "ünnepségek" különösen is ártalmasak lehetnek a gyermekek számára, ellentétben a katolikus hittel.

Idén június a “Pride hónap” Amerikában, amikor sorozatosan LMBTQ rendezvényeket szerveznek, köztük az egyik legnagyobb lesz maga a felvonulás.

Thomas Tobin püspök arra figyelmeztetett minden hívőt a Twitteren, hogy ódzkodjanak az ilyesfajta rendezvényeken való részvételtől, mert az ellene mennek a katolikus hitnek és erkölcsnek.

Egy hétfői, a The View adásban Sunny Hostin keményen nekiment Tobin püspök  szavainak.

Hostin szerint a püspök szégyellhetné magát az ilyen megnyilvánulásaiért, és kijelentette, hogy az ő katolikus gyermekei ott lesznek a Pride-on. A reggeli műsorban mindezek mellett még azt is kifejtette, hogy ő majdnem ott hagyta a katolikus egyházat a szexuális bántalmazási botrányok miatt.

“Azt is tudom, hogy Isten a szeretet, Jézus a szeretet, a szeretet a szeretet (?). Egy püspöknek ilyet mondani, az egyház pedofil ügyeivel a háttérben, amiket a katolikus egyház rejtegetett, néhányan azt mondanák, hogy egy gyermek számára a Pride sokkal biztonságosabb, mint az Egyház volt sok éven át.”

Katolikus Egyház Katekizmusában áll (2357-2358), hogy “a homoszexuális cselekedetek belső természetük szerint rendetlenek. Ellentétesek a természetes törvénnyel. A nemi aktusból kizárják az élet továbbadását. Nem az igazi érzelmi és szexuális komplementaritásból származnak. Nincs olyan eset, amikor jóváhagyhatók lennének. […]

Tisztelettel, együttérzéssel és gyöngédséggel kell fogadni őket. Kerülni kell velük kapcsolatban az igazságtalan megkülönböztetés minden jelét.”

Nem Hostin volt az egyetlen, aki kritikusan állt a püspök bejegyzéséhez. Tobin atya több mint 90 ezer kommentet kapott a Twitteren, néhányan a lemondását követelték.

WKYT vasárnapi jelentése szerint több tucatnyian gyűltek össze Tobin püspök Rhode Island-i templománál tüntetni olyan táblákkal, mint: “nem a mi püspökünk: mondjon le!”.

Válaszul Tobin püspök nyilatkozatot tett közzé, melyben kifejezte sajnálatát, hogy közösségünkben ez ennyire vitatott téma, és hogy támadó lehetett a meleg közösség irányában. Bocsánatot azonban nem kért, és nem is vonta vissza egyik állítását sem az eredeti közleményének.

A püspök kifejtette azt is, hogy nem a gyűlölet motiválta a tweetjének megírásában.

“Az én kötelességem Isten felé az, hogy a rám bízott híveket vezessem és tanítsam őket a hitre, világosan és könyörületesen, még a nagyon nehéz és érzékeny területeken is.

Ez az, amit mindig is tenni próbáltam – sokféle esetben -, és ezt is fogom tenni, ahogy újabb kortárs problémák a felszínre bukkannak.”

Varga Gergő Zoltán - S4c.news

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató