Vadhajtások

Boris Johnson tűnik a legesélyesebbnek a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetésére

Az eddigi eredmények alapján Boris Johnson tűnik a legesélyesebbnek a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetésére – mondta Gálik Zoltán egyetemi docens az M1-en vasárnap.

A brit Konzervatív Párt vezetésére Boris Johnson a legesélyesebb – fejtette ki Gálik Zoltán. Az egyetemi docens kifejtette: a Konzervatív Párt vezetőválasztási szavazássorozatának végén két jelölt marad, ezután közülük a párt tagsága választhatja meg levélben történő szavazással a párt vezetőjét, aki az Egyesült Királyság következő miniszterelnöke is lesz.

A vezetőválasztási versengés során nagyon taktikusan kellene a Boris Johnson megválasztását ellenzőknek szavazniuk ahhoz, hogy megfelelő ellensúlyt állítsanak és esetleg kiejtsék – fogalmazott. A párt új vezetője megválasztása után is szembesülhet nehézségekkel. Sok konzervatív képviselő is azon az állásponton van, hogy nem támogatnák Boris Johnsont, ha a megállapodás nélküli Brexitet javasolná. Nem véletlen, hogy a politikus finomított ezzel kapcsolatos kommunikációján – jelezte a szakértő.

Forrás: MTI