2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Meddig osztja még az észt Jeszenszky?

Jeszenszky Géza időről időre úgy jelenik meg a közéletben, mint a nagy öreg, mintha valamit letett volna az asztalra.Most épp a Népszavának adott interjújában igyekszik megmondani a frankót, természetesen ekézi a mai kormányt, de nekimegy a 30 évvel ezelőtti Orbán Viktornak is: 
Akkor találkoztam először Orbán Viktorral (Nagy Imre és társai újratemetésén). A beszéde után bemutatkoztunk egymásnak, gratuláltam neki. Aztán hozzátettem, hogy veszélyesnek, korainak tartom, amit mondott. 
Még a Népszava újságírója is elismerte, hogy az idő Orbánt igazolta, de Jeszenszky a világért se ismerné el a beszéd bátorságát. És az ítélkezik, akinek semmit nem köszönhetünk, sőt! Az indokolatlanul sürgősen megkötött ukrán-magyar alapszerződés, amit Jeszenszky Géza bonyolított le „ismert módon”, gyakorlatilag kiszolgáltatta a kárpátaljai magyarságot, amit a mai ottani helyzet bizonyít. Oktatási törvény, nyelvtörvény, a fiatalok besorozása stb. Jeszenszky Géza jobban tenné, ha végre csöndben maradna.Forrás: Magyar Fórum
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató