2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Dánia: A szociáldemokraták vezetője bejelentette a bevándorló befogadó központok bezárását

Annak érdekében, hogy visszaszerezzék elvesztett szavazóikat, akik a Dán Néppárt (DF) felé fordultak, Mette Frederiksen, a szociáldemokrata párt vezetője 180 fokos fordulatot tett:mivel a jobboldal képviselte a legszigorúbb politikát a migráció kérdésében ezért ő még a jobboldalinál is szigorúbb politikát hirdetett meg.Balrafordulás a gazdasági ügyekben. A dán szociális védelmi rendszert, amely az egyik legsikeresebb Európában, a népesség elöregedése és a költségvetési szigorúság megkérdőjelezi. Ennek védelme a kampány középpontjában állt. A szociáldemokraták az oktatásban és az egészségügyben új beruházásokat ígértek. Mette Frederiksen úgy véli, hogy a rugalmas biztonság összeegyeztethetetlen a bevándorlással. A szociáldemokraták június 5-én megnyerték a parlamenti választásokat, és a párt vezetője, Mette Frederiksen lett a dán miniszterelnök. „Júniusban egy forró napon Dániát ismét vörösre festették, a dán napilap a Berlingske pedig a szociáldemokraták győzelmét adta hírül.” Mette Frederiksen megígérte, hogy nagyon szigorú bevándorlási intézkedéseket hoz majd, ha miniszterelnök lesz. A 41 éves, Mette Frederiksen diadalmaskodott a bal oldalon. Bemutatta, hogy még jobban meg akarja erősíteni a korábbi konzervatív kormány által a migráció területén meghatározott kemény vonalat. Ezen intézkedések közül a nemzeti területen található összes menekültügyi központot megszüntetik.Nemrégiben egy a Kristeligt Dagblad magazinnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy szándékában áll az összes fogadóközpont bezárása és az összes vendégjük átszállítása Észak-Afrikába. Meg akarja szabadítani az országot ezektől a táboroktól mert véli, hogy ezek a "bűnözés forrásai".
„Ezeket a menekültek befogadó központokat a rendőrség ritkán ellenőrzi, és a kábítószer-kereskedelem az iszlám propaganda virágzik ott."
Mette Frederiksen szerint ezeknek a külföldi migránsoknak Észak-Afrikába történő visszatoloncolása "tisztességes és humánus" politika lenne. Majd eképpen pontosított: "Nincs semmi hősi vagy kegyes abban, hogy hazánkba több ezer bevándorlót fogadunk be, akikről nem tudunk semmit, és akik hatalmas társadalmi feszültséget okoznak társadalmunkban. A migránsok problémáit nem oldjuk meg azáltal, hogy üdvözöljük őket országainkba, hanem úgy, hogy lehetőségeket és reményt adunk nekik a származási országukban. "Tóth József - Vadhajtasok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató