Vadhajtások

UEFA-Maffia – Őrizetben Michel Platini, az UEFA korábbi elnöke

Francia értesülések szerint a helyi rendőrség kedden őrizetbe vette korrupciós vádakkal az UEFA korábbi elnökét, Michel Platinit.

Helyi értesülések szerint kedden őrizetbe vették az UEFA korábbi elnökét , Michel Platinit, akit a 2022-es világbajnokság rendezése körüli ügyek miatt korrupcióval vádolnak.

A L’Equipe a Mediapart írja, hogy Platinit a 2022-es Világbajnokság Katarnak ítélése kapcsán vették őrizetbe.

A lap úgy tudja, hogy Nicolas Sarkozy francia elnök korábbi kabentfőnökét, egyben a korábbi belügyminiszter Claude Guéant-t gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben, de őt még nem vették őrizetbe. Guéant közvetítőként járt el Katar és a francia kormány között.

A 63 éves Michel Platinit, a korábbi legendát Sepp Blatter FIFA-elnök korrupciós ügye sodorta el. Bár Blatter bukása előtt távozott az UEFA éléről, és a FIFA elnöki posztjára is bejelentkezett, később jelezte, mégsem indul a nemzetközi szövetség vezetéséért. A FIFA korrupciós botrányában való érintettsége miatt 2015-ben előbb nyolc évre tiltották el a futballügyektől, ezt a tiltást viszont később négy évre csökkentették, vagyis rövidesen lejárt volna.

Forrás: Bumm.sk