2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Betegség állhat Merkel remegése mögött

A 64 éves német kancellár remegésének lehetséges okai mögött keringési zavarok állhatnak – állítják német orvosok.

Gyakorlatilag a teljes német média Angela Merkel lehetséges egészségügyi problémáit firtatja, miután az új ukrán elnök fogadásakor egész testében remegni kezdett a kamerák előtt a német kancellár.

Berliner Morgenpost írása szerint az esetet követően számos orvos is megszólalt, ám ezek többsége semmilyen arra utaló jelzést nem látott, hogy komolyabb egészségügyi problémákkal küszködne a kancellár. Mind Merkel, mind a német orvosok többsége is folyadékhiány következményének véli a remegést.

Az az információ, mely szerint a kancellár három pohár víz után jobban volt, bizonyára azt jelzi, hogy rövid távú keringési probléma volt”

– nyilatkozta Alexander Schultze, a hamburgi orvostudományi központ sürgősségi osztályának helyettes vezetője.

Egy, a neve elhallgatását kérő neurológus szintén úgy vélekedett, hogy keringési zavar állhat Angela Merkel remegése mögött. Más megszólalok szerint a folyadékhiány és a meleg időjárás mellett stressz okozta problémák is okozhatták a szokatlannak tűnő remegést.

Az osztrák Kronen Zeitung beszámolója szerint nem ez volt az első eset, hogy a német kancellár ehhez hasonló tüneteket produkált. A nyilvánosság előtt legutóbb 2017-ben, Mexikóvárosban tett látogatásakor kezdtek el remegni a lábai Merkelnek.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató