Vadhajtások

Kerpel-Fronius nekiment a Kígyóéknak és a szociknak is

Folytatódik az ellenzéki “összefogás”.

A Momentum főpolgármester-jelöltje elkezdett aggódni amiatt – ami eddig is nyilvánvaló volt – hogy esélye sem lesz az ellenzéki főpolgármesteri-előválasztáson. Már most mentegeti magát, miszerint várhatóan az előválasztás egy baloldali szimpátiaszavazás lesz, ahol valószínűleg a baloldal legnépszerűbb figurája fog nyerni – aki nyilvánvalóan nem ő. Emiatt szerinte inkább egy olyan embert kellene találni aki „híven képviseli a baloldali és liberális szavazók értékeit, és ugyanakkor képes a polgári Magyarország iránt elkötelezetteknek, valamint az előválasztáson főpolgármester-jelölt nélkül maradt zöld szavazóknak a megszólítására is.” Tehát mindenki szavazzon rá függetlenül attól, hogy mit gondol a világról.

Kerpel-Fronius Gábor tudja, hogy az elkötelezett baloldali szavazók inkább az MSZP-P vagy Gyurcsányék jelöltjére fognak szavazni, ezért igyekszik kétségbeesetten elhitetni a jobboldali érzelmű szavazókkal, hogy az ellenzéki előválasztás – mint ahogy írja – nem egy baloldali belügy. Az igazság ezzel szemben az, hogy az egész egy baloldali hatalmi harc, amibe bele szeretné rángatni a jobboldali szavazókat is, hogy egy minimális esélye legyen, hiszen tudja, hogy a jobboldali szimpatizánsok „soha nem fognak Gyurcsány Ferenc pártjára vagy az MSZP-re szavazni”. (Egyébként valószínűleg az új SZDSZ-t megtestesítő Momentumra sem.)

Majd igyekszik elhitetni az olvasóval, hogy ameddig Kálmán Olgának és Karácsony Gergelynek csekélyek az esélyei az őszi főpolgármester-választáson, addig ő sokkal jobban tudna remekelni baloldali ellenfeleinél. Így aztán áttér az MSZP-P és Gyurcsányék jelöltjének ekézésére, ugyanis szerinte Karácsony hazudik, amikor több ezer új bérlakás építését ígéri és Kálmán Olga is hazudik, amikor ingyenes tömegközlekedést ígér. És hogy mit nevez az ő előnyének? Azt, hogy nem ígér semmi nagyot, látványosat és a csodavárásra berendezett választási közegben nem ígér csodát. Kíváncsian várjuk, a semmit mennyire sikerül eladnia az ellenzéki roncsderbin.

Forrás: 888.hu