2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Eltávolíthatnak egy George Washington-festményt egy iskolából, mert az túl sértő

Külön pikantériája a dolognak, hogy a festmény a San Francisco-i George Washington középiskolában található.

Breitbart beszámolója szerint a héten tartott iskolai gyűlésen senki nem vette védelmébe a történelmi műalkotást, azonban többen is kritizálták azt, mondván az első amerikai elnököt ábrázoló festmény offenzív. Egész pontosan az a „baj” az 1936-os képpel, hogy Washington van rajta, aki ma már nem számít hősnek a liberális és szélsőbaloldali körökben az Egyesült Államokban.

A kritikusok problémája az első elnökkel az, hogy rabszolgákat tartott és nem bánt jól a bennszülöttekkel. Ez valóban nem szép, csak ezt nem a 20. vagy a 21. században tette George Washington, hanem a 18. században, amikor ez normális volt, ráadásul az első amerikai elnök a korszellemhez képest nem számított kegyetlennek vagy keménykezűnek, nem bántalmazta a szolgáit.

Bár az iskolában senki nem akarta megmenteni a festményt, több helyi is a védelmébe vette.

Inkább tanítani kellene a festményről és a korról, amiben készült. Félig őslakos vagyok, és semmi bajom a képpel

– mondta egy helyi.

Nem ez az első eset az Egyesült Államokban, hogy anakronisztikus érvekkel támadnak történelmi személyekre. A fő célpont a polgárháború déli tábornoka, Robert E. Lee, de Washington-t sem először kezdték ki, sőt, még Kolombusz Kristóf szobrát is ledöntené néhány őrült.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató