Vadhajtások

Csodálatos: „Ez a magyar szív” – Európa-bajnoki-negyeddöntős a női kosárválogatott!

Elképesztő védekezésével, hatalmas szívvel küzdve legyőzte a magyar női kosárlabda-válogatott Olaszországot az Európa-bajnokság második csoportmeccsen, így két sikerével, csoportgyőztesként már most továbbjutott a negyeddöntőbe! A nemzeti csapat tizennyolc éve nem járt Európa nyolc legjobb csapata között, jöhet a törökök elleni „tét nélküli” meccs, majd a negyeddöntő. A nagy álom az első hat lenne, hogy elindulhassunk az olimpiai selejtezőtornán,- számol be a Pestisrácok.hu.

A szlovénok elleni elképesztő negyedik negyed és szenzációs fordítás után feltöltődve várta a magyar női kosárlabda-válogatott a szerb-lett rendezésű Európa-bajnokság második csoportmeccsét. Az ellenfél Olaszország volt, soraiban Cecilia Zandalasinivel, Európa valószínűleg legjobb játékosával.

Akit Raksányi Krisztina egyszerűen leszedett a pályáról. Az amerikai WNBA bajnokát…

Hatalmas tett volt, ahogyan az is, hogy a kevéssé sikerült első félidő után a szünet után ismét feltámadt a válogatott. Sokat segített, hogy a csütörtöki győzelem a magyar szurkolókra is hatással volt, ezen a meccsen már ötszázan szurkoltak – nem kell mondani, hogy milyen lelkesedéssel.

Bár az első negyedet hét ponttal megnyerte a nemzeti csapat, a második már nyolccal az ellenfélé lett, így Olaszország vezetett egy ponttal. Fáradtnak tűnt az együttes, de valahonnan erőt gyűjtött, és még keményebben védekezett, így a harmadik negyed megint a mieinké lett, az utolsóban pedig már a hármasok is beestek, így végül sima lett a vége. Váratlanul sima.

Magyarország 59–51-re győzött, a végén már izgulni sem kellett. Két győzelmünknek és a körbeverésnek hála már két meccs után csoportelső a válogatott, ezzel bejutott a negyeddöntőbe, és nyugodtan várhatja a törökök elleni mérkőzést. További jó hír, hogy nem kell játszanunk plusz egy meccset a kieséses szakaszban, így a nyolc között a magyar lesz a pihentebb válogatott.

„Ez egy csoda. Ha kellett támadtunk, tegnap, ha kellett védekeztünk, mint ma. De a legfontosabb, hogy csapatként dolgoztunk. Úgy látszik, hogy van egy magyar szív, ez mindenkiben ott dobog

– mondta hihetetlenül boldogan a szövetségi kapitány Székely Norbert. – Nagyon jó érzés ennek a csapatnak az edzőjének lenni. Ez a csapat vevő arra, amit kér tőlük az ember. Ennél csodálatosabb nincs az ember életében. Mindenki feláldozza magát a csapat oltárán. Az a cél, hogy szedjük fel a parkettát.”

A negyeddöntő 2001 óta először sikerült, a nagy álom a legjobb hatba kerülés. Még mindig nem mi vagyunk a favoritok, de egy fontos sikerrel összejöhetne az olimpiai selejtezőtornát érő helyezés. Ez a csapat bőven megérdemelné, mert elképesztően tudnak küzdeni a nemzeti színekért és egymásért.

 

Forrás: Pestisrácok.hu