2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Putyin elmagyarázta a langyos Elton Johnnak, miért nincs buzipropaganda gyerekeknek Oroszországban

Az egész onnan indult, hogy Putyin orosz elnök interjút adott a Financial Times-nak, ahol arról beszélt, a liberálisok "ma már nem diktálhatnak senkinek semmit ugyanúgy, ahogy azt az utóbbi évtizedekben próbálták", a liberális eszme elavulttá vált, és szembekerült az emberek többségének érdekeivel, illetve, hogy a liberálisok erőltetik ezt a multikulturalizmus dolgot, aminek része a "szexuális sokszínűség".

Hozzátette, hogy semmi problémája az "LMBTQ-emberekkel", de néhány dolog azért már túlzás számára, és nem akarja, hogy elhomályosítsa a hagyományos családi értékeket, amit a társadalom többsége vall. Az interjút a G20-csúcs előtt adta, majd az oszakai csúcs után tartott sajtótájékoztatón óriási poént eresztett el, amikor buziügyekről kérdezték - azt mondta: Már öt vagy hat nem van. Transzformerek... transz... nem is értem. Putyin interjúbeli megjegyzésére Elton John egy hosszabb bejegyzésben reagált, amiben azt írta, mélyen nem ért egyet Putyinnal, azzal, hogy elavultak lennének a "szexuális sokszínűséget" is magukban foglaló liberális eszmék, és "feldúlták" az orosz elnök szavai. Emellett képmutatásnak nevezte, ahogy Putyin arról beszél, hogy Oroszországban békén hagyják az "LMBTQ-embereket", sőt, azt szeretnék, ha ők is boldogok lennének, miközben például az orosz forgalmazók úgy döntöttek, hogy "durván cenzúrázzák" a Rocketman című filmjét. Május végén mutatták be az orosz sajtónak az angol énekes nyomorult életéről készített filmet, amelynek nagy visszhangja lett, mert az újságírók beszámolói szerint a kábítószer- és alkoholfogyasztást ábrázoló jelenetek mellett kivágták a buziszex-jeleneteket is, sőt, a végefőcímből kihagyták azt az információt is, hogy Elton John "melegházasságot kötött" és gyerekeket "nevel". Elton John nyílt levelében azt írta, büszke arra, hogy a világnak azon a felén élhet, ahol a kormányok tisztelik "az egyetemes emberi jogot, hogy azt szerethessünk, akit akarunk". Most szombaton Putyin a G20-csúcs után reagált a zenész szavaira. Azt mondta: Ami Elton Johnt illeti:

nagyon tisztelem őt, de azt hiszem, téved. Nem túloztam el semmit. Van egy törvényünk, amiért mindenki haragszik ránk, ez a törvény nem teszi lehetővé homoszexuális propagandát a kiskorúak körében. Hagyjuk, hogy a gyerekek felnőjenek, és hagyjuk, hogy eldöntsék, mit akarnak!

Forrás: CNN - Index nyomán

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató