2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Német bevándorláspárti celebek pénzt gyűjtenek a Soros-féle migránstaxi kapitányának

Adakozást indítottak, hogy segítsenek Carola Racketének, eddig több mint egy millió euró jött össze.

Az olasz hatóságok őrizetbe vették a német Carola Racketét. A nő annak a Sea-Watch 3-nak volt a kapitánya, ami többszöri felszólítás ellenére kötött ki Lampedusa szigetén, hogy ott a partra tegye a fedélzetén lévő több tucat fekete-afrikai illegális bevándorlót, akiket még a líbiai partoknál szedett fel. A nő a manőver során hajójával csaknem elsüllyesztette az olasz parti őrség egyik járműjét, amit a rasztahajú német nő annyival intézett el a rendőrségi meghallgatáson, hogy

sajnálja, rosszul manőverezett, ez van.

Két német celeb azon az állásponton van, hogy hiba volt az olaszoktól, hogy őrizetbe vették a nőt, ezért gyűjtést szerveznek a megsegítésére. Jan Böhmermann és Klaas Heufer-Umlauf szerint a 31 éves kapitánynak segítségre van szüksége, ezért gyűjtést szerveznek, hogy a befolyó összegből támogassák. Meglepő, de amint megnyitották az adománygyűjtést, már több mint félmillió euró jött össze a számlán.

A holland zászló alatt hajózó Sea-Watch 3 három hete vett fel a fedélzetére 53 fekete-afrikai migránst Líbiánál és egyből Európa felé vette az irányt. Egészségügyi krízishelyzet miatt az olasz hatóságok átvettek 13 embert, azonban a maradék negyven migránssal a hajó továbbra is az európai partoknál körözött, hátha valaki engedélyezi a kikötést számára. Ezt elégelték meg szombat hajnalban. A hajót az olasz hatóságok lefoglalták, Racketét pedig először őrizetbe vették, majd házi őrizetbe helyezték.

Úgy éreztük, be kell avatkoznunk. Életeket mentettek, nem bűnözők

– közölte Jan Böhmermann és Klaas Heufer-Umlauf.

A két bevándorláspárti műsorvezetőnek nem ez volt az első ehhez hasonló akciója. A ProSieben német televíziós csatorna műsorvezetője, Klaas Heufer-Umlauf tavaly jótékonysági felhívást indított a migránsokat Európába szállító „mentőhajók” kiváltására. A médiamunkás szerint szolidaritást kell mutatni, valamint támogatni kell a bevándorláspárti Lifeline nevű szervezet munkáját.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató