2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

“Öld meg Orbánt!” – Nyomoz a rendőrség a Svájcban összefújkált magyar busz ügyében

Ahogy arról beszámoltunk,  “Kill Orban!” (Öld meg Orbánt!) felirattal találkozhattak azok a magyar utasok, akiknek buszjáratát egy svájci parkolóban fújták össze. A buszt üzemeltető társaság és Tényi István is feljelentést tett, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pedig rongálás vétség gyanúja miatt megindította az eljárást – értesült portálunk.

A vélhetően antifasisztákhoz tartozó egyén(ek) nem csupán a magyar miniszterelnök megölésére szólítottak fel, a magyar busz szinte minden elemére elhelyeztek üzenetet. A buszt egyfajta mobil üzenőfalként értelmező anarchisták kilétére egyelőre nem derült fény, a fotókat az egyik zárt facebookos csoportban tették közzé. A vandalizmuson még a svájciak is megdöbbentek és tanácstalanságuknak adtak hangot azzal kapcsolatban, hogy ilyen esetekben mit tudnak tenni.

A PestiSrácok.hu korábban megkereste a miniszterelnök személyi védelméért felelős Terrorelhárítási Központot az esettel kapcsolatban. A TEK Társadalmi Kapcsolatokért Osztályának vezetőjeJasenszky Nándor kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy minden olyan üzenetet, cselekményt megvizsgálnak, mely a védett személy ellen irányul, ezeket egy szakértői csoport elemzi.

Megtudtuk: azt is figyelembe veszik, hogy volt-e már az adott esethez hasonló fenyegetés, körülmény, tehát az esetleges összefüggéseket is vizsgálják, ezek alapján döntenek a további biztonsági intézkedésekről és szervezik meg az adott személy védelmét. 

Forrás: Pestisracok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató