2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Salvini felhívást tett közzé a Facebookon - Megakadályozzuk, hogy kikössenek!

Az ominózus Sea Watch 3. huzavona után felbátorodtak a migránstaxik és újabb NGO-k érkezhetnek Lampedusa felé.

Mint ismert az elmúlt napokban a sorosista migránstaxi okozott komoly fejtörést az olasz belügyminiszternek, Matteo Salvininek. A német Carola Rackete, a migránsokat szállító hajó ál-kapitánya a tiltások ellenére szállt partra, megszegve az olasz hajózási törvényeket. Még a helyi pénzügyőr gárda hajóját is veszélyeztette. Miután Salvini háborús bűnösnek nevezte a nőt és 15 éves börtönbüntetést emlegetett, a bíróság másként gondolta és szabadon engedték a renitens hajóskapitányt.

Salvini az eset után a Facebookon ÉLŐ videóban őrjöngött és mondta el, hogy többé ilyen nem lesz. Ezúttal egy felhívást tett közzé a legnagyobb közösségi oldalon:

 

A Mediterranea fedélzetén lévő bevándorlók líbiai vizeken vannak, és jelenleg közelebb vannak a partokhoz, mint a több tucat tengeri mérföldre lévő Lampedusa-hoz képest.Ha ez a civil szervezet tényleg törődik a bevándorlók sorsával, akkor a legközelebbi biztonságos kikötőben lehorgonyoznak. Különben tudniuk kell, hogy minden eszközzel fellépünk az emberkereskedelem ellen, illetve megakadályozzuk az érkezésüket.

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató