2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Tommy Robinsonnak újra börtönbe kell mennie

London, Old Bailey: Tegnap délután meghozták az ítéletet a politikai aktivista ügyében. 

A hazafit néhány hónapja kitiltották a Facebookról és a legtöbb közösségi oldalról a szokásos indoklással: gyűlöletbeszéd, rasszizmus, nácizmus, kirekesztés – és nyilván találtak még néhány remek jelzőt. Robinson nyíltan vállalja, hogy nem akar muszlim országban élni, angolként született és nem másodrangú, megtűrt polgárként kíván élni hazájában.

De nehéz elképzelni, hogy pont az a kormányzat és bírósági rendszer érti meg ezeket a gondolatokat, akik őt csukták le uszítás miatt azért, mert tudósítani merészelt az utcán azokról a muszlim bevándorlókról, akik 10 éves angol kislányokat erőszakoltak meg hosszú időn keresztül, miközben a rendőrség tehetetlen volt. Mindez a saját hazájában történt meg vele, az egykor világbirodalmat vezető Nagy-Britanniában.

 Embertelen körülmények között tartották egy olyan börtönben, ahol a rabok 71 százaléka muszlim volt, és az egyetlen apró ablaka a börtönmecsetre nézett. Majdnem húsz kilót fogyott két és fél hónap alatt, most pedig lehet, hogy ugyanez vár rá, mert nyíltan kimondja, hogy nem akar muszlim országban élni.Azóta Tommy Robinsont kiengedték a börtönből.

Most folytatódott a korábbi EDL vezető ügye:

https://www.youtube.com/watch?v=JOIRp3u3ajw

Az angol hazafi a Russian Today-nek nyilatkozott az ítélet meghozatala után:

-Élőben vagyok az RT-n?

Az én reakcióm az, hogy a brit kormány folyamatosan Oroszországot és Kínát kritizálja a szólásszabadsággal és az újságírók bánásmódjával kapcsolatosan. Engem ma visszaküldenek a börtönbe már másodjára, mert megkérdeztem egy újságírót.

Annyit kérdeztem, mint egy újságíró:

"Hogy érzed magad az ítélet miatt?"

Az eredeti ítéletet teljesen megváltoztatták, először szabadon engedtek, most úgy néz ki, törölték és öt hónapot adtak. Csak ülök és nézek... kitalálnak újabb vádakat. Azért kaptam büntetést, mert megkérdeztem a muszlim pedofilokat:

hogy érzik magukat az ítélet után?

amivel szorongást okoztam nekik, mert én ezzel elítéltem őket.

Érted? "Szorongást" okoztam nekik, amiért "elítéltem őket".

Engem azért ítéltek el, mert csináltam egy fotót a tárgyalótermen kívül. Ott volt minden brit újságíró, akiket láthattál és ők is csináltak fotókat rólam, ami teljesen törvénytelen.

Valójában döntésükkel a brit törvények ellen mentek, a bíróság honlapján ez olvasható: A 42. rész szerint a bíróságoknak nincs joga megakadályozni olyan anyag nyilvánosságra hozatalát, amely már eleve hozzáférhető a nyilvánosság számára.
Én a BBC weboldaláról olvastam fel. Ok, minden, amit felolvastam, minden, amit aznap elmondtam, már nyilvánosan hozzáférhető volt. És tudja, mit mondtak a bíróságon? Hogy az információ a saját honlapjukon helytelen.
Tommy Robinson követői is megjelentek az Old Bailey-n. 300 hazafi megdöbbenten fogadta az ítéletet és nemtetszésüket fejezték ki.

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató