2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

A francia haladó sajtó azért támadja az amerikai válogatottat, mert az túl fehér

A balliberális francia Le Monde-ban megjelent publicisztika szerint nem elég színes az Egyesült Államok női labdarúgócsapata.

Vasárnap ért véget a Franciaországban megrendezett női labdarúgó-világbajnokság, melyet az Egyesült Államok nyert meg, miután a holland csapat 2–0-ra kikapott tőlük. Nem mindenki elégedett azonban az eredménnyel, Stéphanie Le Bars, a Le Monde egyik publicistája például élesen bírálta a tornagyőztest.

A kritika tárgya pedig nem más, mint a bőrszín, ugyanis Le Bars szerint túl fehér volt a győztes csapat.

A szerző szerint nem volt elég változatos a válogatott, amelynek éppen a kisebbségi és a nemek közötti egyenlőség szimbólumának kellene lennie. Le Bars kifejtette, hogy bár magasnak tűnik az afroamerikaiak és az egyéb kisebbségekből származó játékosok aránya, a valóság szerinte az, hogy

a rendszeresen pályára lépők többsége fehér, ez pedig nem jó.

A cikkíró külön az egekig magasztalta az amerikai válogatott leszbikus sztárját, Megan Rapinoe-t, aki azt mondta, hogy szerinte nem lehet tornát nyerni anélkül, hogy ne legyen homoszexuális a csapatban. A függetlenobjektív újságíró feleleveníti, hogy Rapinoe milyen rossz viszonyt ápol Donald Trump elnökkel. A focista szerint hiába hívná meg az Egyesült Államok elnöke a válogatottat, ő nem menne el a „kurva Fehér Házba”.

Emlékezetes, a legutóbbi férfi foci-vb-győztes francia válogatottban kisebbségben voltak a fehér játékosok. Ám azzal nem volt baja senkinek. A Breitbart megjegyzi, hogy az olyan amerikai tömegsportoknál, mint az amerikai futball vagy a kosárlabda, a fekete játékosok uralják a mezőnyt, messze többségben vannak.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató