2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Meglőttek a rendőrök egy migránst Szlovéniában

Lábon lőttek rendőrök egy migránst Szlovéniában, miután ő késsel megsebesített egy helyi taxisofőrt, majd a felszólítás ellenére, hogy adja meg magát, a rendőrökre is rátámadt – közölte a helyi sajtó hétfőn rendőrségi forrásokra hivatkozva.

Az incidens megtörténtét később a Nova Gorica-i rendőrség hivatalosan megerősítette.

Az eset vasárnap délután történt a nyugat-szlovéniai Vogrsko településen, az olasz határhoz közel. A taxisofőr jelentette, hogy megtámadták, majd a helyszínre érkező rendőröknek elmondta, hogy a külföldi állampolgárságú férfi késsel megvágta a nyakát. A támadó még a taxiban ült, amikor a rendőrök felszólították, hogy szálljon ki és adja meg magát. A férfi azonban a késsel a rendőrökre is rátámadt és az egyiket könnyebben megsebesítette. Az egyik rendőr leadott egy figyelmeztető lövést, de ez hatástalan volt, ezért a másik rendőr lábon lőtte a támadót.

A meglőtt férfit kórházba szállították, rendőri felügyelet alatt áll, és eljárást indítottak ellene.

Sajtóinformációk szerint egy iráni állampolgárról van szó, aki illegálisan léphette át a határt. A rendőrség nem zárja ki annak lehetőségét, hogy migránsok és embercsempészek közötti vita miatt támadt az iráni a taxisofőrre – írták a lapok nem hivatalos forrás alapján.

Ez a második komolyabb incidens Szlovéniában néhány hónap leforgása alatt. Májusban migránsok elraboltak egy idős férfit, és az autójával Olaszországba szöktek, ahol elfogta őket az olasz rendőrség.

A Görögországból Macedónián, Szerbián és Magyarországon át Közép-Európa más országaiba vezető, úgynevezett balkáni migrációs útvonal „lezárása” óta a menedékkérők alternatív útvonalon – Bosznia-Hercegovina, Horvátország és Szlovénia érintésével – igyekeznek eljutni Nyugat-Európába.

A horvát-szlovén határon mindennaposak a határsértések.

Forrás: Magyarnemzet.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató