2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Zelenszkij Putyinnal tárgyalna: "vitassuk meg, kié a Krím!"

Volodimir Zelenszkij ukrajnai elnök hétfőn azt üzente Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, hogy orosz és ukrán televíziós csatornák közötti tévéhíd helyett inkább ők ketten tárgyaljanak személyesen egymással.Az ukrajnai államfő a Facebookon arra reagált, hogy a Putyinhoz közel álló Viktor Medvedcsuk ukrán politikus érdekeltségébe tartozó NewsONE ukrán televízió és az Ukrajnában a Kreml propagandatévéjének nevezett orosz Rosszija24 azt tervezi, hogy július 12-én tévéhidat létesítve közös vitaműsort szentelnek – Beszélnünk kell címmel – a két ország közötti viszonynak, beleértve a Donyec-medencei konfliktust.
„Szeretnék Vlagyimir Putyinhoz, Oroszország elnökéhez fordulni. Beszelnünk kell. Igen. Rajta! Vitassuk meg, kié a Krím, és ki az, aki nincs jelen a Donyec-medencében”
– fogalmazott Zelenszkij. Hozzátette, hogy a beszélgetéshez „társaságnak ajánlja” Donald Trump amerikai elnököt, Theresa May brit kormányfőt, Angela Merkel német kancellárt és Emmanuel Macron francia államfőt, a helyszínnek pedig Minszket.Forrás: MTI
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató