2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Ujhülye támadásba lendült a magyar képviselők ellen

A Momentum után az MSZP is beállt a Magyarországot támadó brüsszeli bürokraták mögé. Fáj nekik, hogy az Európai Néppárt magyar képviselőket is jelölt az EP-bizottságok élére.

A Momentum nem hazudtolja meg az SZDSZ-es szellemi elődöket, a magyar érdekekkel szemben politizál Brüsszelben. Ennek részeként – a Renew Europe (korábbi nevén ALDE) bevándorláspárti EP-frakció többi pártjával egyetemben – megvétózzák a fideszes jelöltek EP-bizottsági kinevezéseit.

Nem kellett sokat várni arra, hogy a magyarországi ellenzék egy másik pártja, az MSZP is beálljon a sorba. Ujhelyi István, a szocik EP-képviselője a Facebookon tudatta szerda délelőtt, hogy az MSZP európai pártcsaládja, az Európai Szocialisták és Demokraták (S&D) is úgy határozott, hogy megfúrja a Fidesz EP-bizottsági jelöltjeit.

Ez azt jelenti, hogy az Európai Néppárt kénytelen lesz más nemzetiségű képviselőket jelölni az adott pozíciókra, így Magyarország érdekérvényesítő képessége jócskán csorbulhat Brüsszelben. Az MSZP-t és a Momentumot azonban ez láthatóan nem nagyon érdekli.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató