2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Leszúrta az osztrák orvost a Sierra Leone-i migráns

Szerda délelőtt a bécsi Ferenc József szociális egészségügyi központban egy kardiológus és egy vezető orvos fogadta a betegeket a váróteremben. Egy 33 éves migráns hirtelen felpattant, odament az orvoshoz, hasba szúrta, majd szó nélkül visszaült a helyére. A 64 éves áldozaton életmentő műtétet kellett végrehajtani. A szúrás a jobb oldalát érte, a szerencséje az volt, hogy egy ritka rendellenességnek köszönhetően a mája a teste másik oldalán helyezkedik el.

A tettest a rendőrség a helyszínen elfogta és letartóztatta. A rendőrök kikérdezték a migránst, aki elmondta, hogy a belső hangoknak engedelmeskedve szúrta le az orvost.

A tettes és az áldozat ismerték egymást, mivel a migránst 2011 óta kezelték a kórházban, sőt néhány hete átesett egy műtéten is, amit a megszúrt orvos hajtott végre rajta.

A Sierra Leone-i férfi 2004 óta tartózkodik Ausztriában, kiegészítő védelemben részesült eddig. Korábban nem követett el erőszakos bűncselekményt, viszont kisebb drogkihágások miatt ismert volt a hatóságok előtt.

Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató