Vadhajtások

Ujhülye szerint nem lesz meg a többség Ursula von der Leyen megválasztásához

Az MSZP EP-képviselője azt mondja, hogy nem lesz meg a többség.

Elutasítja a fideszes politikusok és kormánypárti sajtó vádjait az MSZP politikusa, miszerint aknamunkát végezne az ellenzék az Európai Parlamentben. A hazaáruló szerint egyedül a Fidesz tehet arról, hogy a Parlamenti bizottságokba jelölt politikusaikat nem szavazták meg. Ujhelyi azt is elmondta:

a magyar kormányfő által támogatott európai bizottsági elnökjelölt, Ursula von der Leyen ellen szavaz majd.

„A fideszesek most szembesülnek azzal, hogy az a túlhatalom és az az agresszív politika, amit itthon folytatnak, és az, amivel leuralják az egész országot és ideig-óráig működik is, az már Brüsszelben, az Európai intézményekben nem hogy nem működik, hanem a visszájára sült el.” – így értékelte a Startban az Európai Parlament közlekedési és turisztikai bizottságának alelnökévé frissen újraválasztott Ujhelyi István a nagyobbik kormánypárt kudarcát. Vele és a Fideszes Deutsch Tamással és Gál Kingával ellentétben ugyanis három magyar kormánypárti politikust sem választottak bizottsági alelnöknek.

Ujhelyi Von der Leyenről: elfogadhatatlan a miniszterelnökök alkudozása

Míg Ujhelyi szerint a parlamenti bizottsági jelöléseknél „nem volt aknamunka, magát végezte ki a Fidesz”, Ursula von der Leyen ellen viszont már hallatja a hangját: „el kell mondani mindenhol, itthon és az intézményekben is, hogy azt az alkudozást, amit a miniszterelnökök egymással folytattak a bizottság elnökjelöltje kapcsán az elfogadhatatlan” – nyomatékosította álláspontját Ujhelyi István.

Az MSZP EP-képviselője a jelölt meghallgatásáról is negatív szájízzel távozott: „egy tapodtat sem jutottunk előre, nem válaszolt egyetlen egy kérdésre sem” válaszai a jogállamiság témakörében, vagy például a Kelet-Európai tagállamoknak járó juttatásokról és egyenlőségről is mindössze a sablonos „majd megvizsgáljuk, ez jó ötlet, elgondolkodom rajta” voltak.

A magyar kormánypárt és kormányfő által jó jelöltnek tartott Ursula von Leyen kapcsán Ujhülye elmondta: ellene fog szavazni kedden, ráadásul abban is biztos, hogy

nem lesz meg a kellő, 376 szavazatos támogatottsága a német védelmi miniszternek ahhoz, hogy elfoglalhassa az Európai Bizottság elnöki székét.

Forrás: ATV nyomán