Vadhajtások

Bakondi György: Franciaországban jelentős szervezkedésnek lehetünk tanúi

Franciaországban jelentős szervezkedésnek lehetünk tanúi – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Bakondi Györgyöt egyebek mellett annak kapcsán kérdezték, hogy migránsok foglalták el a párizsi Pantheont. A főtanácsadó megjegyezte, a nemzeti hagyományok, a nemzeti büszkeség, a francia történelem egyik ismert helyszínéről van szó. Nyilvánvaló, hogy ezt maguktól a migránsok nem tudták, segítették őket.

A „liberális csoportok és az illegális bevándorlók egymásra találásáról van szó”, ami a belbiztonsági veszélyeztetettség egy új fázisát jelenti

– fogalmazott.

Azt is elmondta, hogy Olaszországban politikai nyomásgyakorlásról van szó, amikor újabb és újabb hajók érkeznek a partokhoz. Ezek ellen már a hadiflotta és a rendőrség hajóit is bevetették.

Tudatosan támadnak hajóikkal az embercsempészek – mondta Földi László biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában. A szakember szerint ezek nem segélyhajók, hanem támadó naszádok; kapitányaik megsértik a nemzetközi hajózási törvényeket, határrendészeti törvényeket.

Ez üzlet: az embercsempészek pénzt kapnak azoktól, akik felszállnak a hajókra

– mondta a szakértő, aki szerint probléma, hogy sok esetben a politika a bűnözők mögött áll.

Földi László szerint megoldás lehet a hajók elsüllyesztése, amikor még nincsenek rajta emberek, illetve a hajók elkobzása.

A szakember kiemelte azt is, hogy minden ország alkotmányának egyik legfontosabb pontja a határok sérthetetlensége; mindenki, aki támogatja az illegális mozgást, saját alaptörvényével megy szembe.

Forrás: Magyar Nemzet és Pestisracok.hu