Vadhajtások

Brutális történelmi siker: A magyar női vízilabda-válogatott 64-0-ra nyert Dél-Korea ellen

A magyar női vízilabda-válogatott megkezdte szereplését a kvangdzsui vizes világbajnokságon, Bíró Attila együttese a házigazda Dél-Korea ellen 64-0-ra nyert a csoportkör első fordulójában, vasárnap. A magyar csapat a sportág történetének legnagyobb arányú győzelmét aratta: az eddigi rekordot Jugoszlávia tartotta, amely az 1985-ös Universiadén 62-0-ra ütötte ki Guatemalát.

Dél-Korea ellen az első vb-meccsét játszotta a női pólóválogatott, amely nagyon jól kezdett: néhány másodperc után Szilágyi Dorottya ötösével sikerült vezetést szerezni, majd még két perc sem telt el, amikor már 5-0 volt az állás. A magyar csapat az első negyed folytatásában sem állt le a nagyon fiatal koreai együttes ellen – az átlagéletkor 17 év, a legidősebb játékos 23 éves –, az 5. percben Leimeter Dóra okos ejtése után már tíz gól volt a különbség a két válogatott között. Az első felvonásvégére egészen elképesztő, már 16-0-ra vezetett Bíró Attila csapata.

A második negyedre sort cserélt a magyar kapitány, ám ez sem változtatott semmit a játék képén: a 10. percben Vályi Vanda találatával 20-0 volt a mérkőzés állása. Közben a koreaiak már egy védésnek, kapura lövésnek is úgy tudtak örülni, mintha megnyerték volna a találkozót. A magyar válogatott szinte minden támadását góllal fejezte be, a 13. percben Gurisatti Gréta góljával 27-0 volt az állás. Az ellenfél erejéből ekkor már annyira sem futotta, hogy eljussanak a magyar kapu közelébe. A 14. percben Rybanska Natasa lőtte a 30. gólt. A második negyed végére 33-0-ra vezetett a magyar pólóválogatott.

 

Forrás: Origo