Vadhajtások

Leukémiával küzd Siniša Mihajlović korábbi jugoszláv labdarúgó-válogatott

Az FC Bologna edzőjénél és korábbi jugoszláv, illetve  szerb-montenegróiválogatott labdarúgónál és szerb szövetségi kapitánynálSiniša Mihajlovićnál leukémiát diagnosztizáltak. Kezelés vár rá, és ugyan korábban azt írta az olasz sajtó, hogy várhatóan elhagyja csapata kispadját, délután megerősítették a pozíciójában.

Siniša Mihajlović szombaton bejelentette, hogy leukémiával küzd, ennek ellenére folytatja munkáját. A Corriere dello Sport című napilap szombati száma arról írt, hogy az 50 éves szakvezető influenzás tünetekkel orvoshoz fordult, de mivel a vizsgálatok súlyos betegséget állapítottak meg nála, intenzív kezelésre van szüksége. Mihajlović mindezt a szombati sajtótájékoztatóján megerősítette.

Hozzátette, az édesapja daganatos megbetegedés miatt hunyt el, ezért rendszeresen részt vesz szűrővizsgálatokon, ám február végén még minden eredménye negatív volt, és májusig semmilyen tünetet nem tapasztalt. Gianni Nanni professzor, a Bologna FC csapatorvosa elmondta, a vezetőedző folytathatja a napi munkát, és a teljes gyógyulására is van esély.

A szabadrúgásairól ismert Mihajlović labdarúgóként az AS Roma, a Sampdoria, a Lazio és az Inter együttesénél is megfordult, a Bologna kispadjára 2019 januárjában nevezték ki. A csapat végül vele indult meg felfelé a tabellán, és a 15. helyen végzett, így bent maradt a Serie A-ban.

Matteo Salvini is jobbulást kívánt a labdarúgónak:

 

Ami a magánéletét illeti, az idősebb olvasóink talán még emlékeznek arra, hogy Mihajlović  anyagilag is támogatta a kilencvenes évek agresszív nagyszerb politikáját, emellett baráti szálak is fűzték  Željko Ražnatović Arkan néhai háborús bűnös maffiózóhoz. 2013-ban olyan nyilatkozatot tett, miszerint sohasem mondana le az Arkannal való barátságról. Igor Štimac, a horvát válogatott korábbi szövetségi kapitánya anno kijelentette, hogy Mihajlović identitászavarban szenved, mert anyja horvát volt. Komplexusait úgy kezeli, hogy minél nagyobb szerbnek igyekszik látszani.

– írja a Délhír

A Lazio szurkolók 2000-ben Mihajlović kérésére óriási drapériával tisztelegtek Arkan emléke előtt