2024. április 24. - György
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Közel harminc németországi mecsetbe épült be a Hezbollah

A hamburgi hírszerző ügynökség adatai szerint mintegy 30 németországi mecset kapcsolható a Hezbollah terrorszervezethez. A 282 oldalas anyag szerint az adománygyűjtés ezen közösségek legfontosabb feladata, melyet vélhetően a terrorszervezethez juttatnak. A dokumentum szerint csak Hamburgban legalább 30-an hozhatók összefüggésbe a terrorszervezettel, míg országosan a hálózat több mint ezer tagot számlálhat.

Az Egyesült Államok, Kanada, az Egyesült Királyság, Hollandia, Izrael és az Arab Liga a Hezbollah egész mozgalmát terrorista szervezetként tartja számon, míg Németország és az Európai Unió csak a Hezbollah úgynevezett „katonai szárnyát” tekinti terrorszervezetnek.

Szombaton Izrael németországi nagykövete, Jeremy Issacharoff egy Twitter-bejegyzésben adott hangot felháborodásának, ugyanis szerinte ez az elhibázott politika akadályozza a terrorizmus elleni nemzetközi fellépést. Issacharoff kitért az Izrael megsemmisítésével fenyegető Hassan Nasrallah Hezbollah-vezérre is. Mint mondta, Nasrallah, Németországgal ellentétben egyáltalán nem tesz különbséget a Hezbollah politikai és katonai szárnya között.

Angela Merkel német kancellár hevesen elutasította a Hezbollah betiltását Németországban, bár korábban kifejezetten ilyen irányú kérést intézett felé a németországi zsidók központi tanácsa.

Forrás: Promenad.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató