2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Algír ünnep Párizsban: "Nekünk 3 óra elég volt Párizs bevételéhez"

Több cikkben foglalkoztunk július 14.-én Franciaországgal. Először is megírtuk, hogy Emmanuel Macront kifütyülte a népe, majd beszámoltunk az előállításokról, a rendőrség több nem tetszését kifejező ünneplőt vett őrizetbe. Aztán délután jött a fekete leves: Macron brutális rendőrsége kilőtte egy nő szemét. Azt hitte mindenki, hogy a franciák ünnepéről fog szólni a nap, egészen addig, amíg Rijad Mahrez, az algír válogatott klasszisa a Nigéria elleni Afrika Kupa elődöntőjén a fináléba nem lőtte a nemzeti csapatát.

Az algír diadal után Párizstól - Lyonig ellepték az utcákat, tereket a muszlim fanatikusok. Nem csak Franciaországban, Londonban is komoly bulit csaptak az őrjöngő drukkerek.

Ünnepeltek, majd mindenhol káoszt csaptak. Üzleteket próbáltak kirabolni, A rendőröket dobálták pirotechnikai eszközökkel, autókat gyújtottak fel és üzentek is.

Az "ünneplő" algírok szerint:

"Gyorsabbak voltunk, mint a németek 1940-ben, nekünk 3 órára volt szükségünk Párizs elfoglalásához."   "szar franciaország! ÉLJEN Algéria! " "Tönkretesszük a Diadalívet! "

Marine le Pen-nek szólt az üzenet. A bevándorlás-ellenes francia politikusnő, Macron legnagyobb ellenfele nem népszerű a muszlimok körében.

Érthető.

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató