2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Macron bemutatta az új csodafegyvert, de valószínűleg nem a Pantheon elfoglalói ellen fogja bevetni

Vasárnap a katonai díszszemlén egy repülő katonát mutatott be a francia hadsereg, nem is rossz találmány hihetnénk elsőre. Be is lehetne vetni például a Pantheont elfoglaló "fekete-mellényesek" ellen, vagy mehetne rendet tenni Calais-ra, ahol migránsok évek óta terrorizálják a kamionosokat.

A franciák nemzeti ünnepén - az algírok ünneplése/tombolása előtt - a főszereplő egy rakétaember volt, de a légibemutató sem volt utolsó Párizsban, a francia forradalom ünnepén, a Macron nevű diktátor nagy megelégedésére. A francia hadsereg repülői és helikopterei takarták el az eget.

A franciák látványos légibemutatóval (is) emlékeztek a nagy napra

többek között 69 repülő és 39 helikopter lepte el Párizs egét, nem maradhatott el a trikolór sem, amit a gépek festettek az égre.

Természetesen a bukott elnökkel nem mindenki szimpatizál, ezért mikor megjelent a Champs-Elysees-en hangos fújólásba kezdtek az ünneplők.

Macron elnök pedig nagyon bólogatott a rakétaember láttán,

ami valóban elég látványosan röpködött fölötte. A videón a légibemutatóból is kapunk (nem is rossz) ízelőt, csak azt tudnánk megérteni, hogy mi zajlik ma az országukban. Mint ismert a sárgamellényesek már 35. hete tiltakoznak a francia elnök ellen. Már második eset volt, hogy a magukat "fekete-mellényeseknek" nevező afrikai dokumentum nélküli, illegális bevándorlók csoportja a jogaikért tüntetve épületeket foglal el.

https://youtu.be/TWoSyXHiHwk

Ráadásul vasárnap este hamar feledésbe merült a Bastille-nap, miután az franciaországi algírok megünnepelték válogatottjuk sikerét, miután bejutottak az Afrika Kupa döntőjébe. Calais-ról már ne is beszéljünk, ahol évekig migráns-város volt. Évek óta terrorizálják a bevándorlók a kamionosakat. Erről egy kis ízelítő:

 

Kérdés, hogy a repülő katona hol lesz majd bevetve?

https://youtu.be/R_skHVcZ_-g
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató