2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Soros hajóskapitánya szerint az összes migránst be kell fogadnunk

Az olasz hatóságokkal összetűzésbe kerülő, emberek életét veszélyeztető migránstaxi kapitánya ideológiai okokból szállítja a bevándorlókat Európába, elmondása szerint a menedékjog nem ismer korlátokat.

A Sea-Watch 3 migránsokat szállító hajó – korábban őrizetbe vett, majd szabadon engedett – kapitánya, Carola Rackete ellen illegális bevándorlás elősegítése, olasz katonai hajóval szemben tanúsított ellenállás, valamint hajószerencsétlenség okozásának szándéka címén indított eljárást az illetékes olasz ügyész, aki szerint a kapitány elfogadhatatlan erőszakkal lépett fel az olasz hatóságokkal szemben.

A balliberális berkeken belül hirtelen „médiasztárrá” avanzsáló sorosista hajóskapitány azonban másképp látja a helyzetet, nem törődik jogi felelősségével, ami az olasz ügyészség szerint is megkérdőjelezhetetlen. A bevándorláspárti migránstaxi kapitánya a német Bildlapnak nyilatkozva azt állítja ugyanis, hogy az általuk a Földközi-tengeren üzemszerűen végzett migránsszállítás a tengeri jognak megfelelő, mivel bajba jutott embereken segítenek, holott az általa elmondottakat számos videófelvétel is megcáfol.

El kellett vinnünk az embereket a legközelebbi biztonságos menedékhez – ez pedig Lampedusa! Nincsenek biztonságos kikötők Líbiában vagy Tunéziában

– nyilatkozta Rackete, mit sem törődve a tényekkel.

DE, AKKOR MIÉRT VOLT JELEN EGY NÉMET TV-STÁB A SEA WATCH 3 FEDÉLZETÉN? - KATT IDE!

Az interjúból ugyanakkor hamar kiderül, hogy a hajóskapitányt ideológiai okok vezérlik, nem pedig a hőn áhított felebaráti szeretet:

Egyre több olyan ember van a társadalomban, akik egyszerűen nem akarják elfogadni a jobbratolódást, és tenni akarnak valamit ezzel kapcsolatban.

Miután a német újságíró azzal szembesítette a migránstaxi kapitányát, hogy valójában Salvinit akarta provokálni, és az ügyben nemcsak az olasz politikusok szólaltak meg elítélően, hanem az ügyészség, valamint a rendőrség is, Rackete a következőképp válaszolt:

az igazságszolgáltatás elítéli az állítólagos jogsértésemet, de én másképp látom, és sokan vannak, akik egyetértenek velem.

A Soros-féle bevándorláspárti NGO kapitánya szerint a „menedékjog nem ismer korlátokat”, a helyzet pedig egyre súlyosabb lesz a klímaváltozásnak köszönhetően. Carola Rackete szerint a jövőben a „klímamenekülteket” is kötelessége lesz befogadnia Európának, mondván, a múltban tönkretettük az országaikat.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató