2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Románia: Igazolt szűzlányokkal tapostatja a szőlőt a borászkodó ex-államtitkár (Videó)

Szűz kéz szerencsét hoz – tartja a régi mondást. Amelyet azonban egy volt mezőgazdasági államtitkár által működtetett Konstanca megyei borászatban egy kissé átírtak, ott ugyanis szűz kéz helyett szűz lábra van szükség.

De komolyan.

A tulajdonos, a viişoarai borászatot működtető Gheorghe Albu ugyanis – aki a jelenleg ellenzéki Nemzeti Liberális Párt (PNL) színeiben volt mezőgazdasági államtitkár, és a Konstanca megyei Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Igazgatóságot is vezette – közölte, hogy egy régi hagyomány miatt szűzlányokkal tapostatja a szőlőt.

Ráadásul mindezt a román közszolgálati televízió A falu élete című, mezőgazdasági magazinműsorában tette.

A büszke tulaj a szőlőtaposó lányok szüzességét igazoló orvosi dokumentumokat is bemutatta. A hagyomány szerint amúgy azért van szükség az érintetlen, hamvas leányzókra, mert ellenkező esetben keserű lenne a bor.

A büszke tulaj arról is beszélt, hogy meg is hirdették, hogy szüzeket keresnek, amire jelentkezett 40 lány. Húszat közülük elvittek egy klinikára, ott azonban kiderült, hogy csak hatan voltak közülük valóban érintetlenek.

Bizonyára nem kis fejfájást okoz az illetékeseknek, hogy értékes boraik elkészítéséhez ilyen macerás beszerezni a megfelelő „alapanyagot”.

Hát, isten hozott mindenkit a 21. század Romániájában.

Forrás: Foter.ro

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató