2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Hosszú Katinka az első úszásával sokkolta a világot a vb-n

Retteghetnek a riválisok, az Iron Lady már az első úszásával megmutatta a dél-koreai világbajnokságon, hogy félelmetes formában van.

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban elrajtoltak a kvangdzsui vizes világbajnokság úszóversenyei, magyar szempontból pedig nem is kezdődhetett volna tökéletesebben ez a nap, hiszen Késely Ajna és Kapás Boglárka 400 gyorson jutott be a délutáni döntőbe, de a két éve, Budapesten bravúr bronzérmet szerző férfi 4x100-as váltó is becsusszant a fináléba.

Most viszont mégsem róluk, hanem Hosszú Katinkáról kell beszélnünk, aki nemes egyszerűséggel már az első világbajnoki úszásával világklasszis teljesítményt dörgölt a riválisok orra alá.

Az Iron Lady 200 méter vegyesen állt elsőként rajtkőhöz - ebben a számban egyébként ő a regnáló olimpiai bajnok és a világcsúcstartó is -, de előfutamban ritkán úsznak ekkorát versenyzők, mint ahogy azt tette. Hosszú 2:07.02-es idővel ért célba, ami nemhogy a világ idei legjobb eredménye, de minden idők hetedik leggyorsabb úszása is volt!

Hosszú 2:06.12-vel tartja a világcsúcsot, de a délelőtti úszást látva elképzelhető, hogy ez a rekord már csak néhány órán keresztül él. A statisztikák szerint még soha senki nem úszott ilyen jó időt előfutamban, nem csoda, hogy a szakírók jelentős része csak ámul és bámul. Egy kicsit így teszünk mi is, pedig nagyon is jól tudjuk, mire képes ez a fantasztikus úszónő.

Forrás: Sport.blogstar.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató