Vadhajtások

Óriási zászlórudat akart a tót politikus, de trágyát kapott a gazdáktól (Videó)

Danko nem egy állami szimbólummal ékesített zászlórudat érdemel a parlament elé, hanem egy jó adag trágyát.

Andrej Danko a héten saját önkényeskedéséből elrendelte egy zászlórúd felállítását a szlovák parlament előtt. A nagyzási hóbortból építtetett 30 méter magas zászlórúdon a szlovák nemzeti lobogónak kellene függenie. Andrej Danko kifejezett kérésére a zászlórúdnak magasabbnak kell lennie a budapestinél.

„Felelősségteljesen állok a funkciómhoz. Ezeket a dolgokat nem én találom ki. Ezek a dolgok szükségesek“

– mondta Danko a zászlórudat ért kritikára.

 „Ha már valamit csinálunk, akkor az legyen méltóságteljes“

– tette hozzá.

Erre reagáltak a gazdák szombat reggeli akciójukkal.

A szlovák kormány és a mezőgazdasági minisztérium a Danko-féle SNS vezetésével az elmúlt négy évben egyre rosszabb helyzetbe sodorta a mezőgazdaságot. Ez a párt jelölte a szakembereit a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium, illetve az Agrárkifizető Ügynökség (PPA) élére, s továbbra is együtt rombolják le és teszik tönkre a szlovák mezőgazdaságot, illetve a kis- és közepes gazdákat.

A gazdák tiltakozásaikkal és tüntetéseikkel már második éve mutatunk rá ezekre a tényekre.

A parlament elnöke ahelyett, hogy a valódi problémákkal foglalkozna, pszeudotémákkal hozakodik elő, amivel nem csak az alkalmatlanságát bizonyítja, de még nevetségessé is teszi magát.

A Mezőgazdászok Kezdeményezése szerint Andrej Danko nem egy állami szimbólummal ékesített zászlórudat érdemel a parlament elé, hanem egy jó adag trágyát.

Abba a lyukba, amibe a 30 méteres zászlórudat fogják állítani, szombaton reggel a gazdák 31 mázsa friss trágyát szórtak bele.

A Mezőgazdászok Kezdeményezése ezzel Andrej Danko politikában kifejtett ténykedésére szeretett volna reagálni.

Forrás: Korkep.sk